Παπανικολάου: Αύριο εμείς θα είμαστε αυτοί που θα χαμογελάμε

Αισιόδοξος πως αύριο γύρω στις 21:00 ώρα Ελλάδας, αυτός και οι συμπαίκτες του θα χαμογελούν δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κώστας Παπανικολάου, μετά την πρώτη προπόνηση των ερυθρόλευκων στο εντυπωσιακό κλειστό “O2 Arena” του Λονδίνου. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, αφού πρώτα παρέλαβε το μεσημέρι το βραβείο του κορυφαίου ανερχόμενου αστέρα της Ευρωλίγκας, στο “City Hall” πάνω στον Τάμεση και δίπλα στην “Tower Bridge”, εξήγησε πως το κλίμα στην ομάδα παραμονή του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ είναι παρόμοιο με αυτό που υπήρχε πέρυσι, στην Κωνσταντινούπολη, πριν τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα τότε.

"Αυτό περιμέναμε... θέλαμε να βρεθούμε εδώ! Αυτή ήταν η προσμονή μας! Τέλειωσαν τα ψέματα και τώρα είμαστε εδώ να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας αύριο στις 19:00. Πιστεύουμε πως στο τέλος του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας γύρω στις 21:00 ώρα Ελλάδας θα είμαστε εμείς που θα χαμογελάμε," δήλωσε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου.

Ποια ΤΣΣΚΑ ήταν πιο ισχυρή, η περυσινή με τους Αντρέι Κιριλένκο και Αλεξέι Σβεντ ή η φετινή χωρίς τους δύο NBAερ; "Πιστεύω πως η περυσινή ΤΣΣΚΑ ήταν μία υπερδύναμη στα ευρωπαϊκή δεδομένα, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως η φετινή ομάδα της ΤΣΣΚΑ δεν είναι πολύ καλή. Μιλάμε για παίκτες με εμπειρία μεγάλη που παίζουν στα παρκέ χρόνια τώρα, όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Δεν μπορείς να πεις ότι το περυσινό ήταν πιο δύσκολο, ενώ αν νικήσουμε αύριο θα είναι πιο εύκολο συγκριτικά. Πρέπει να σεβαστούμε, αλλά να μην φοβηθούμε τον αντίπαλό μας. Να μπούμε στο παρκέ και να διεκδικήσουμε όπως είπα και πριν αυτό που μας ανήκει," απάντησε ο Παπανικολάου.

Στο τέλος, όταν του ζητήθηκε να θυμηθεί το κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα του Πειραιά στην Κωνσταντινούπολη τον περυσινό Μάιο, ο Παπανικολάου είπε: "Νομίζω πως το κλίμα στην ομάδα φέτος είναι το ίδιο με πέρυσι, στην Κωνσταντινούπολη. Όλα τα παιδιά πατάμε γερά στα πόδια μας, είμαστε χαλαροί και ξέρουμε πως πρόκειται για μία γιορτή. Αύριο στις 19:00, είμαι πεπεισμένος πως όλα τα παιδιά θα δώσουν και την ψυχή τους ακόμη για να προκριθούμε στον τελικό. Αυτό έχει μάθει άλλωστε να κάνει αυτή η ομάδα. Δουλεύουμε σκληρά, ξεκουραζόμαστε όταν έχουμε το χρόνο μας και εκεί που πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, πατάμε γερά και σκεφτόμαστε μόνο το στόχο μας".