Euroleague: Όλα για όλα ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα για το πέμπτο παιχνίδι της σειράς των προημιτελικών της Ευρωλίγκας με στόχο να ξανά το break επί της καταλανικής ομάδος και να προκριθεί στο Final Four του Λονδίνου.

Οι πράσινοι έφτασαν κοντά στην πρόκριση, όμως η ήττα της περασμένης Πέμπτης στο ΟΑΚΑ από τους μπλαουγκράνα έφερε τη σειρά και σε πέμπτο ματς και πλέον οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έχουν ακόμη μία ευκαιρία για να τσεκάρουν το εισιτήριο τους για το Λονδίνο με διπλό στην Ισπανία.

Η αποστολή του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης έχει αρκετές δυσκολίες, ωστόσο άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο εκφράζουν αισιοδοξία. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, αφού τόσο ο Λάσμε όσο και ο Γκιστ ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις που είχαν στην αρχή της εβδομάδας και θα δώσουν κανονικά το "παρών" στον "τελικό" με τη Μπάρτσα.

Ο τεχνικός των πρασίνων δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά στη φιλοσοφία και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Χαμηλός ρυθμός, έλεγχος των ριμπάουντ, προσήλωση στον αμυντικό προσανατολισμό είναι μερικά από τα στοιχεία που αναμένεται να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός και το βράδυ της Πέμπτης.

Οι «πράσινοι» θα έχουν τη συμπαράσταση και 100 οπαδών τους που ταξίδεψαν με την ομάδα στη Βαρκελώνη, ενώ παρών θα είναι και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος μάλιστα παρακολούθησε και την τελευταία προπόνηση.

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθεί και η Μπαρτσελόνα στον πέμπτο προημιτελικό της σειράς. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας παρά το ελαφρύ διάστρεμμα που αποκόμισε από το παιχνίδι του πρωταθλήματος θα δώσει κανονικά το "παρών" και έτσι ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, πλην του τραυματία Πιτ Μάικλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φίλοι της Μπαρτσελόνα περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία το ματς με τον Παναθηναϊκό, αφού εξαφάνισαν σε χρόνο ρεκόρ τα 7,585 εισιτήρια και έτσι το Παλάου Μπλαουγκράνα θα είναι κατάμεστο για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Πηγή: novasports.gr