“Αυτοκτόνησε” ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη

Τάσεις αυτοκτονίας είχε σήμερα ο Ολυμπιακός, που παρά το γεγονός ότι ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και διατηρούσε προβάδισμα επτά πόντων μόλις εάμισι λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, τελικά ηττήθηκε με 74-73 από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη, με τη σειρά να μεταφέρεται πλεόν στο ΣΕΦ, όπου θα γίνει ο καθοριστικός πέμπτος αγώνας την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και πήρε αμέσως το προβάδισμα, που έφτασε μέχρι και τους οκτώ πόντους και το οποίο διατήρησε σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, που έληξε με σκορ 38-44 υπέρ των ερυθρολεύκων.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και στην τρίτη περίοδο, η οποία έληξε με σκορ 56-58, όμως στην τέταρτη περίοδο η Εφές πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 60-58. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, όμως, ο Ολυμπιακός “πήρε μπρος” και έφερε το ματς στο 62-70, με καλάθια των Χάινς, Πρίντεζη και Λο.

Ωστόσο, ένα ξαφνικό "μπλακ άουτ" λίγο πριν το τέλος του αγώνα έφερε το παιχνίδι από το 68-73 ενάμισι λεπτό πριν το τέλος στο 74-73 1,9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με πρωταγωνιστή τον Λούκας, που πέτυχε και το νικητήριο καλάθι με φόλοου μετά από άστοχο τρίποντο του Σιπ. Στην τελευταία επίθεση ο Σλούκας αστόχησε σε τρίποντο, και έτσι η σειρά επιστρέφει ξανά στο Φάληρο.

Κορυφαίοι για τους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν ο Λο με 15 πόντους και ο Παπανικολάου με 14, ενώ ακόμα 11 προσθεσε ο Χάινς και 10 ο Σλούκας. Από την πλευρά της Εφές, πέρα από τον Λούκας που πέτυχε 10 πόντους, ξεχώρισαν οι Φάρμαρ (15), Σαβάνοβιτς (12) και Ερντέν (12).

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 38-44, 56-58, 73-74.