Να… σκουπίσει την Εφές θέλει ο Ολυμπιακός

Να βγάλει τη... σκούπα θέλει ο Ολυμπιακός απόψε το βράδυ (20:00) στο Αμπντί Ιπεκτσί της Κωνσταντινούπολης, κάνοντας το 3-0 στα παιχνίδια με την Εφές και παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για το Final Four του Λονδίνου.

Οι ερυθρόλευκοι πέταξαν αποφασισμένοι για το διπλό το απόγευμα της Τρίτης, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δηλώνει πως "δε θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στην Αθήνα", με το μήνυμα να είναι σαφές και να υποδηλώνει πως η σειρά πρέπει να τελειώσει στην Τουρκία, αν όχι στο πρώτο παιχνίδι, τότε οπωσδήποτε στο δεύτερο. Άλλωστε ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει (τουλάχιστον μέχρι πριν το τελευταίο παιχνίδι στο ΣΕΦ) πως αγωνίζεται καλύτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια της Ευρωλίγκας, μακριά από το όποιο άγχος προστίθεται στα πόδια των παικτών του μπροστά στο ερυθρόλευκο κοινό.

Ο κόουτς των πρωταθλητών Ευρώπης, δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα, πέρα των απουσιών των Μάντζαρη και Μαυροειδή με τις οποίες όμως η ομάδα έχει μάθει να πορεύεται αρκετό καιρό.

Η Εφές από την άλλη, αναμένεται να τα δώσει όλα μπροστά στο κοινό της, που έτσι κι αλλιώς της δίνει μεγάλο πλεονέκτημα αλλά και ρυθμό. Ο Ολυμπιακός άλλωστε έχει γνωρίσει οδυνηρή ήττα φέτος στην Κωνσταντινούπολη για την πρώτη φάση της Euroleague με 98-72, οπότε ξέρει τις δυνατότητες της Εφές αν την αφήσει και πιάσει ρυθμό στο γήπεδό της.

Ο Οκτάι Μαχμούτι τόνισε: "Θέλαμε να πάρουμε ένα ματς στο Φάληρο αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να πάρουμε το πρώτο ματς και αν γίνει αυτό τότε το επόμενο θα είναι ξανά στο σπίτι μας. Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την ισοφάριση".

Ο Τούρκος προπονητής δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά  προβλήματα, έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Πηγή: novasports.gr