Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού στους οκτώ της Euroleague;

Με τη νίκη του στη Γερμανία επί της Μπάμπεργκ ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα προημιτελικά της Euroleague και το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Ολυμπιακός.

Δεδομένου του γεγονότος ότι ο Παναθηναϊκός, με νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, τερματίζει τρίτος στον όμιλό του και ο Ολυμπιακός να κερδίσει την Φενερμπαχτσέ και την Κίμκι, θα προκριθεί ως δεύτερος, οι δύο "αιώνιοι" δεν αποκλείεται να τεθούν αντιμέτωποι στη φάση των οκτώ για ένα εισιτήριο στο Final Four του Λονδίνου.

Το παραπάνω σενάριο είναι το πλέον πιθανό, όμως υπάρχουν κι άλλα σενάρια που φέρνουν αντιμέτωπες τις δύο ελληνικές ομάδες.

Οι πράσινοι, αν κερδίσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την τελευταία αγωνιστική, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να τερματίσουν ακόμη και πρώτοι, ενώ τουλάχιστον θα είναι τρίτοι. Αν χάσουν, τότε θα είναι σίγουρα τέταρτοι.

Στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή που ο Παναθηναϊκός τερματίσει στην κορυφή του ομίλου του ή στην τρίτη θέση, τότε υπάρχει περίπτωση να διασταυρωθεί στα προημιτελικά με τον Ολυμπιακό. Κι αυτό επειδή οι "ερυθρόλευκοι", με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι πιθανό είτε να κατακτήσουν την τέταρτη θέση, αν χάσουν ένα από τα δύο τελευταία παιχνίδια είτε ακόμη και τη δεύτερη, αν τα κερδίσουν και τα δύο.

Ο ελληνικός "εμφύλιος" αποκλείεται σίγουρα μόνο στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός καταταγεί τέταρτος, καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου του, την οποία έχει "καπαρώσει" ήδη η Μπαρτσελόνα.