Μπαρτζώκας: Υψηλού κινδύνου το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα

Δεν είναι άτρωτη η Μπαρτσελόνα, όπως τουλάχιστον υποστήριξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ίωση που ταλαιπωρεί αρκετούς από τους παίκτες του το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Έλληνας τεχνικός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διάθεση των ερυθρολεύκων σε συνδυασμό με τη στήριξη του κόσμου, θα ωθήσουν την ομάδα στο θετικό αποτέλεσμα. Στόχος της ομάδας του στο παιχνίδι με τους Ισπανούς είναι ο  περιορισμός του Πικ εν Ρολ της Μπαρτσελόνα, για να μπορέσει η ομάδα του να πλησιάσει τη νίκη. Δεν παράλειψε να χαρακτηρίσει "ματς υψηλού κινδύνου", το παιχνίδι με τους Καταλανούς, ενώ έδειξε ικανοποιημένος από την αγωνιστική άνοδο του Τζος Πάουελ μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο τεχνικός των ερυθρολεύκων στη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα:

"Το παιχνίδι αύριο έρχεται σε ένα σημείο της Ευρωλίγκας στο οποίο πιστεύω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Το πρόβλημα που έχουμε είναι η ίωση. Την πέρασε ο Σπανούλης, ο Γκετσεβίτσιους, ο Σερμαντίνι και τώρα ο Περπέρογλου. Αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί. Το ματς είναι υψηλού κινδύνου και ελπίζω να μην αποτελέσει πρόβλημα στη προσπάθειά μας. Για τους περισσότερους η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Έχει την καλύτερη επίθεση και άμυνα, την καλύτερη πικ εν ρολ και λόου ποστ επίθεση", δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός. 

Για να προσθέσει ότι:

"Θα τεστάρουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στους καλύτερους. Οι παίκτες μου έχουν χαρακτήρα για μεγάλα παιχνίδια και το έχουν δείξει. Περιμένουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι σε γεμάτο γήπεδο. Ο στόχος ήταν να περάσουμε στα προημιτελικά και σε μεγάλο βαθμό τα έχουμε καταφέρει. Αν κάνουμε καλό τελείωμα στο Top 16, έχουμε πιστεύω τις δυνατότητες να παίξουμε στα προημιτελικά με πλεονέκτημα έδρας. Αλλά αυτό θα το σκεφτούμε μετά. Τώρα προέχει η νίκη αύριο", ξεκαθάρισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που αναφορικά με τον χρόνο συμμετοχή του Ντορόν Πέρκινς, τόνισε: "Θα πάρει περισσότερο χρόνο και θα έχει πιο ενεργό ρόλο αύριο, γιατί πλέον έχει προσαρμοστεί περισσότερο". 

-Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε Τόμιτς και Ναβάρο; 

"Είναι και οι δύο βαρόμετρο για την ομάδα τους. Ο Ναβάρο αύριο θα παίξει γιατί συντηρείται σε κάποια άλλα παιχνίδια από τον προπονητή του. Σαφώς και πρέπει να προσέξουμε αυτούς τους δύο, αλλά και οι υπόλοιποι είναι επικίνδυνοι. Έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους και έχουν εμπειρία. Καθοδηγούνται από έναν εξαιρετικό προπονητή με καλές ιδέες και παραστάσεις. Αυτό είναι το κίνητρό μας για αύριο. Να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε. Θα πρέπει να προσέξουμε τις συνεργασίες και την ένας εναντίον ενός άμυνα, αλλά και να περιορίσουμε τα δυνατά τους σημεία". 

-Για το ότι η Μπαρτσελόνα έχει ρεκόρ 17-2 φέτος στην Ευρωλίγκα: 

"Αυτό ειλικρινά δεν το είχα προσέξει. Είναι πολύ καλό ρεκόρ. Βέβαια, αν κάπου μπορεί να χάσει είναι εδώ στο ΣΕΦ. Στην Ισπανία έχει αρκετές ήττες και αυτό δείχνει ότι δεν άτρωτη". 

-Για τον τρόπο που θα την αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός: 

"Οι παίκτες της έχουν κάποια ηλικία και αυτό τους στερεί φρεσκάδα σε συνεχόμενα παιχνίδια. Είχαμε πρόβλημα στην πικ εν ρολ άμυνα στο πρώτο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε αυτό το κομμάτι, αλλά και στο λόου ποστ παιχνίδι τους. Έχουν επίσης πολύ καλό transition και θα πρέπει να τους προσέξουμε". 

-Για το αν το όνομα του αντιπάλου, κάνει ψυχολογικά πιο εύκολο το παιχνίδι: 

"Υπό μία λογική ναι. Το παιχνίδι με τη Μπεσίκτας ήταν πονηρό παρότι νικήσαμε τελικά με 20 πόντους. Αύριο το κίνητρο είναι υψηλό και όλοι θα δώσουν το 100%. Το θέμα είναι να μην κάνουμε παραπάνω πράγματα απ’ ότι μπορούμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ομαδικοί. Να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας με μυαλό για να μπορέσουμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Το ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο θα μας δώσει έξτρα ώθηση. Καμία έδρα δεν μπορεί να επηρεάσει τόσο πολύ έναν αντίπαλο, αλλά μπορεί να μεταφέρει ενθουσιασμό στην γηπεδούχο ομάδα και αυτό είναι το ζητούμενο". 

-Για την αγωνιστική άνοδο του Πάουελ: 

"Μετα τον τραυματισμό του ήταν λίγο πεσμένος ψυχολογικά. Όταν ήταν εκτός υπογράψαμε τον Σερμαντίνι που μας έχει βοηθήσει. Ο χρόνος του περιορίστηκε και ήταν προβληματισμένος. Κάναμε μία ιδιαίτερη συζήτηση. Θέλει να ξέρει ότι ο προπονητής και οι συμπαίκτες του τον πιστεύουν. Όποιοι βλέπουν τις προπονήσεις ξέρουν πόσο ποιοτικός είναι. Τον πιστεύω πολύ και θεωρώ ότι όταν θα αρχίσει να πιέζει περισσότερο στο ριμπάουντ και να παίζει με μεγαλύτερη δύναμη στην άμυνα θα μας προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα. Μαζί με τον Χάινς, τον Σερμαντίνι και τον Μαυροειδή αποτελούν μία πολύ καλή τετράδα και αλληλοσυμπληρώνονται μία χαρά".