Πέρασαν εύκολα από την Πόλη οι ερυθρόλευκοι

Έκανε τα απόλυτως απαραίτητα απέναντι στην χειρότερη ομάδα του ομίλου και ίσως τη χειρότερη ολόκληρου του TOP-16 ο Ολυμπιακός και κέρδισε εύκολα την Μπεσίκτας με 79-60 στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά τη φυγή του Κέρτις Τζέρελς και τον τραυματισμό του Ντάνιελ Γιούινγκ, η Μπεσίκτας δεν είναι ανταγωνιστική. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην τουρκική ομάδα, έκαναν το 6-3 μετά από εννιά αγωνιστικές και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα δύο μεγάλα παιχνίδια που έχουν μπροστά τους με Μπαρτσελόνα εντός και Σιένα εκτός ώστε να δουν εάν μπορούν να τερματίσουν σε μια εκ των δύο πρώτων θέσεων του γκρουπ.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος δεν υποτίμησαν τον αντίπαλο τους, αλλά δεν πάτησαν και τέρμα το γκάζι στην αναμέτρηση. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς και έκτοτε, δεν κοίταξαν ποτέ πίσω τους.

Ο Αμερικανός σέντερ, Τζος Πάουελ, μετά από πάρα πολύ καιρό έκανε καλό ματς, ιδιαίτερα επιθετικά ήταν σε εξαιρετικό βράδυ ενώ και στην άμυνα προσπάθησε όσο μπορούσε. Πήρε ριμπάουντ, έκοψε σουτ και είχε θετική παρουσία και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο Αμερικανός είχε 16 πόντους (2/4 βολές, 7/8 δίποντα), τρία ριμπάουντ, τρία λάθη και ένα κόψιμο σε είκοσι λεπτά.