Μάικ Μπατίστ: Γιατί έφυγα από τον Παναθηναϊκό

Μετά από μήνες εκτός της δημοσιότητας, ο Μάικ Μπατίστ λύνει τη σιωπή του. Από παίκτης-ίνδαλμα στα μάτια των οπαδών του τριφυλλιού, έφτασε ο ίδιος να δείχνει λυτρωμένος από την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό.

Ο Αμερικανός φόργουορντ εξηγεί στη δεύτερη, ανανεωμένη έκδοση του της αυτοβιογραφίας του την αιτία της αποχώρησής του από τους πράσινους.

Παράλληλα, εξιστορεί λεπτομέρειες για όλα τα "καυτά θέματα". Από τους λόγους της φυγής του, μέχρι την αλλαγή των συναισθημάτων του, τις εναλλαγές, μέσα στο μυαλό του, στη συγκλονιστική υποδοχή που του επιφυλάχθηκε στο ΟΑΚΑ κατά την επιστροφή του ως αντίπαλος. Κι ακόμη, όλα όσα εκτυλίχθηκαν στην περιπέτεια της σύλληψής του στο αεροδρόμιο.

Μετά από όλα αυτά, μοιάζει λογικό να έχει εξαντληθεί η πρώτη έκδοση του βιβλίου.

Στην "Ιστορία ενός Πρωταθλητή", έναν τύπο... πράσινων απομνημονευμάτων του Μάικ Μπατίστ, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η λεπτό προς λεπτό περιγραφή της επιστροφής του στο ΟΑΚΑ, οι εξόχως αποκαλυπτικές συνομιλίες που είχε με ανθρώπους του Παναθηναϊκού μετά τη σύλληψή του, αλλά και το πρωτοφανές γεγονός που του εκμυστηρεύθηκε ο αστυνομικός διεθυντής του αερολιμένα και οδήγησε τον Μπατίστ στο κρατητήριο.

Γιατί έφυγε ο Μπατίστ; Ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο: Ζέλικο Ομπράντοβιτς! "Όταν έφυγε ο "μεγάλος" είπα μέσα μου ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσω. Για τον Ομπράντοβιτς, θα έμενα σίγουρα. Ακόμα και με τα μισά χρήματα. Αυτό το εγγύωμαι 1000%", δηλώνει ο Αμερικανός.

Ο Μπατίστ μιλάει για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ κάνει ειδική αναφορά στη νύχτα που κάλεσε τον εαυτό του να πάρει την απόφαση: "Ήπια πολύ... Κατέληξα να κλαίω σαν μωρό παιδί γιατί η απόφαση με κυνηγούσε και το κυνηγητό ήταν αδυσώπητο εκείνες τις ώρες".

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας αποκαλύπτει ότι το ένταλμα σύλληψης παρέδωσε κάποιος συγκεκριμένος κύριος και μάλιστα χέρι με χέρι κι όχι ηλεκτρονικά όπως γίνεται πάντα.

Στον επίλογο του δε, κλείνει αναφερόμενος στο δείπνο που είχε με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, με τον οποίο διατηρεί φιλικές, σχεδόν αδερφικές σχέσεις και ξετυλίγει τις σκέψεις του για το μέλλον.