Το σουτ του αιώνα από τον Ντανίλο Γκαλινάρι

Οι Ντένβερ Νάγκετς κέρδισαν την προσοχή μας, αυτή τη φορά, όχι εξαιτίας του Κώστα Κουφού.

Ο Ιταλός πάουερ φόργουορντ Ντανίλο Γκαλινάρι "βγάζει τα λεφτά του" στην πόλη του Κολοράντο πετυχαίνοντας απίστευτα καλάθια.

Στη νίκη των Νάγκετς επί των Μιλγουόκι Μπακς την περασμένη Τρίτη με σκορ 112-104, ο Γκαλινάρι έκλεψε την παράσταση και ξεσήκωσε ένα ολόκληρο στάδιο.

Τη στιγμή που το Ντένβερ ξεχυνόταν στον αιφνιδιασμό, ο Κόρι Μπρούερ τον βρήκε να "πατά" μέσα στη ρακέτα και του έδωσε τη μπάλα στην κίνηση. Ωστόσο, ο Μπρούερ έδωσε λίγο νωρίτερα τη μπάλα και ο μόνος αμυνόμενος των Μπακς, ο Μάικ Ντανλίβι, έπεσε πάνω του.

Με τον Ντανλίβι "κρεμασμένο" επάνω του και τη μπάλα να του έχει έρθει προς τα πίσω και να του κόβει τη φόρα, ο Γκαλινάρι έκανε αυτό που θα λέγαμε... κίνηση-σαλιγκάρι ή διαφορετικά... τριπλό σπάσιμο μέσης.

Ωστόσο, όσο αδέξια και απελπισμένη κι αν φάνηκε η προσπάθεια, ο Γκαλινάρι ελίχθηκε εντυπωσιακά και τελικά η μπάλα πήρε "γλυκιά" τροχιά και περίεργη καμπύλη. Ένα λέι-απ δίχως προηγούμενο έφυγε κατευθείαν για το καλάθι των Μπακς, βρήκε το ταμπλό και κατέληξε, υπό τον ευφημισμό όλων, στο διχτάκι!

Ήταν το σουτ του αιώνα; Τουλάχιστον, έτσι χαρακτηρίστηκε από τον θερμό παρουσιαστή του αγώνα, αλλά και μετέπειτα από την επίσημη εκπομπή της Λίγκας με τα στιγμιότυπα των αγώνων.

Δείτε το επεισοδιακό, αλλά και θεαματικό σουτ του Ιταλού διεθνούς με την "πλαστική" κίνηση.