Ολυμπιακός: Πρόβα τελικού απέναντι στον Ίκαρο

Ένα βήμα παραπάνω προς τη διαφαινόμενη κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Α1 μπάσκετ των ανδρών ετοιμάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός με νίκη επί του Ίκαρου Καλλιθέας στην αναμέτρηση της Πέμπτης στο πλαίσιο της εμβόλιμης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προσφέρεται για ξεμούδιασμα και για δοκιμές, τόσο και για τον παραπληρωματικό ρόλο των αναπληρωματικών της ομάδας σε συστήματα χωρίς τον τραυματία Βαγγέλη Μάντζαρη, πριν αποκτηθεί ο αντικαταστάτης του, όσο και για... ξεμούδιασμα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο κλειστό του Ελληνικού.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την προϊστορία των δύο αντιπάλων είναι ο μέσος όρος διαφοράς στις νίκες των ερυθρολεύκων, η οποία βρίσκεται στους 39,4 πόντους, με τη νίκη με 22 πόντους να είναι η μικρότερη.

Ακόμη, ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται ένα εύστοχο τρίποντο για να ξεπεράσει τον Δημήτρη Ποδαρά στη 10η θέση στην ιστορία πρωταθλημάτων του ΕΣΑΚΕ. Αντίστοιχα, ο Γιώργος Πρίντεζης, με επτά ακόμη ριμπάουντ, θα φτάσει τα 700 συνολικά στην Α1.