Κολοσσός Ρόδου: Απέκτησε τον Κογκολέζο Μπαμπαλέ Όσμπι

Ο Μπαμπαλέ Όσμπι είναι και επίσημα ο "εκλεκτός" του Βασίλη Φραγκιά για τη θέση "τέσσερα" του Κολοσσού Ρόδου. Ο Αμερικανός φόργουορντ αντικατέστησε τον Χερμπ Πόουπ. Ο απόφοιτος του Μέριλαντ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Κολοσσό Ρόδου για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.

O Μπαμπαλέ Μπουλαταλέ Εμάνουελ Όσμπι γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1986 στο Ρίτσμοντ και έχει ύψος 2,03. Αγωνίζεται στις θέσεις μέσα στη ρακέτα και έχει καταγωγή από το Κογκό, παρότι κάτοχος αμερικανού διαβατηρίου. Ο παίκτης έχει μεγάλη θητεία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς έχει αγωνιστεί σε Ισραήλ, Αυστρία, Ρουμανία, Εσθονία, Γαλλία, καθώς και στο Πουέρτο Ρίκο.

Στο Μέριλαντ είχε συμπαίκτη τον Τζέιμς Γκιστ του Παναθηναϊκού, και την τελευταία χρονιά του είχε 11,5 πόντους και 6,5 ριμπάουντ σε 33 παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι με την Ορλεάνη αγωνίστηκε στο EuroCup έχοντας 9 πόντους και 2,3 ριμπάουντ σε 7 συμμετοχές, ενώ σε 7 συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα είχε 8,4 πόντους και 2,7 ριμπάουντ. Τη σεζόν 2010-11 αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στο εσθονικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της TTU Tαλίν, όπως και στη βαλτική λίγκα.

Ο Μπαμπαλέ Όσμπι βρίσκεται ήδη στη Ρόδο, όπου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο συνεργασίας και το απόγευμα θα τεθεί στη διάθεσή του Βασίλη Φραγκιά. Ο Όσμπι αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το προσεχές Σάββατο στο Ρέθυμνο.