Παναθηναϊκός: Στο κλειστό του ΟΑΚΑ για τη ρελάνς

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στην Αθήνα την Ουνικάχα Μάλαγα (20:45, Novasports 3) με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τους πράσινους. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θέλει να αποδείξει ότι η κακή εμφάνιση και η ήττα στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα στο παιχνίδι με την Εφές Αναντόλου αποτελούσε μια κακή παρένθεση.

Ιδιαίτερο είναι το ματς τόσο για γηπεδούχους, όσο και για φιλοξενούμενους, μετά την "τράμπα" των Πάνκο και Γκιστ.

Τα νέα, πάντως, είναι ευχάριστα για τον Αργύρη Πεδουλάκη ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Καστοριανός γκαρντ ξεπέρασε την θλάση στον προσαγωγό που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο δεκαήμερο και τέθηκε στην διάθεση του προπονητή. Το θέμα είναι βέβαια η αγωνιστική ετοιμότητα του πλέι-μέικερ του Παναθηναϊκού καθώς έχει μόλις δύο ολόκληρες προπονήσεις στα πόδια του.

Κανονικά θα δώσει το παρών, επίσης, ο Μάρκους Μπανκς, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο αγώνα πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα λόγω ίωσης. Ο Αμερικανός είναι πλέον απολύτως υγιής και έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του. Κανονικά θα βρίσκεται στην 12άδα και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης που αγώνα με τον αγώνα ανεβάζει στροφές.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Ρέπεσα βρίσκεται πλήρης στην Ελλάδα και θέλει να επανακάμψει μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, δύο στην ισπανική ACB και μία στη Euroleague. Στο ισπανικό πρωτάθλημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 10η θέση και θέλει νίκη στο επόμενο ματς κόντρα στην Καχασόλ και συνδυασμό αποτελεσμάτων ώστε να εξασφαλίσει θέση στο Final 8 του Κυπέλλου.