MVP της Euroleague ο Σέρχιο Γιουλ

Ο 29χρονος ηγέτης της Ρεάλ είχε φέτος 16,4 πόντους και 5,9 ασίστ κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι της διοργάνωσης

Ο Σέρχιο Γιουλ της Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε MVP της φετινής Ευρωλίγκας στο σημερινό γκαλά που διοργανώθηκε για να τιμηθούν οι κορυφαίοι της διοργάνωσης, μία μέρα πριν τον τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε.

Ο 29χρονος Γιουλ, αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Ρεάλ που στην κανονική περίοδο τερμάτισε πρώτη, είχε φέτος 16,4 πόντους και 5,9 ασίστ κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι της διοργάνωσης, ενώ είναι γνωστός για την έφεση που έχει στα καθοριστικά buzzer beaters και την ευστοχία του στα τρίποντα από κάθε πιθανό και απίθανο σημείο.

“Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ότι είναι τιμή για μένα να λαμβάνω αυτό το βραβείο”, δήλωσε ο Γιουλ, προσθέτοντας: “Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες που είναι απόψε εδώ. Νομίζω ότι όλοι θα μπορούσαν να το έχουν κερδίσει. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς και τα ΜΜΕ που με ψήφισαν. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου που δουλεύουν μαζί μου όλη τη χρονιά, γιατί χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατο να κερδίσω αυτό το βραβείο. Σας ευχαριστώ”.

Εξάλλου, στην πρώτη πεντάδα των All-Stars της φετινής Euroleague, ο Γιουλ έχει... συμπαίκτες τον Γιώργο Πρίντεζη του Ολυμπιακού, τον περσινό MVP Νάντο Ντε Κολό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Έκπε Γιούντο της Φενέρμπαχτσε.

Πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκα αναδείχθηκε ο Κιθ Λάνγκφορντ της Ούνιξ Καζάν, Ανερχόμενο Αστέρι ο Λούκα Ντόντσιτς της Ρεάλ Μαδρίτης, και καλύτερος αμυντικός ο Άνταμ Χάνγκα της Μπασκόνια.