Πώς ο Γιασικεβίτσιους έβαλε στη… θέση του νεαρό δημοσιογράφο

Η τρομερή απάντηση του Λιθουανού τεχνικού σε μία μάλλον ατυχή ερώτηση

Μπορεί ο μπασκετικός κόσμος να ασχολείται αυτές τις μέρες με το Final 4 της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη, όμως σε μία από τις μεγαλύτερες... μπασκετομάνες της Ευρώπης, τη Λιθουανία, βρίσκονται σε εξέλιξη τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Και από εκεί μας έρχεται η εξής είδηση:

Στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τρίτο ματς της σειράς μεταξύ της Ζαλγκίρις Κάουνας με τη Νεπτούνας, ο προπονητής της Ζαλγκίρις (και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού) Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δέχθηκε μία ασυνήθιστη ερώτηση από έναν νεαρό δημοσιογράφο, ο οποίος ζητούσε μία δήλωσή του για το γεγονός ότι ένας από τους παίκτες του, ο Αουγκούστο Λίμα, δεν αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω της γέννησης του παιδιού του.

“Τι να σκέφτομαι γι' αυτό; Του επέτρεψα να πάει”, απάντησε εμφανώς έκπληκτος από την ερώτηση ο Γιασικεβίτσιους. Όμως ο δημοσιογράφος επέμεινε: “Είναι φυσιολογικό για έναν παίκτη να εγκαταλείπει την ομάδα στη διάρκεια των ημιτελικών;”.

Αυτή τη φορά η απάντηση του Γιασικεβίτσιους ήταν... επική και κάνει το γύρο του Διαδικτύου: “Έχεις παιδιά; Όταν αποκτήσεις παιδιά, νεαρέ, θα καταλάβεις. Γιατί αυτό είναι το αποκορύφωμα της ανθρώπινης εμπειρίας. Νομίζεις πως το μπάσκετ είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο; Ένας ημιτελικός; Για ποιον είναι σημαντικός;”, ανέφερε ο Γιασκιεβίτσιους, και συνέχισε: “Όταν δεις το πρώτο σου παιδί θα καταλάβεις ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Έλα να μιλήσουμε τότε. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο κορυφαίο στον κόσμο από τη γέννηση ενός παιδιού. Πίστεψέ με. Ούτε οι τίτλοι, ούτε τίποτα άλλο. Ο Αουγκούστο Λίμα είναι τώρα συναισθηματικά στον παράδεισο”.