“Σκούπισε” τον ΠΑΟΚ και πέφτει πάνω στον Ολυμπιακό ο άρης

Με 84-75 πέρασαν οι "κιτρινόμαυροι" από την Πυλαία, κάνοντας το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ

Πήρε την… εκδίκησή του ο Άρης! 

Οι «κίτρινοι» μετρούσαν δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο της Α1, αλλά στα playoffs άλλαξαν το… έργο και με νίκη 84-75 μέσα στην Πυλαία έκαναν το 2-0 στη σειρά, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό. 

Το ματς

Πολύ φορτσάτος και τρομερά εύστοχος μπήκε στο ματς ο Άρης, όπου μετρώντας 6/6 εντός πεδιάς με Ντραγκίσεβιτς και Ζάρα προηγήθηκε 15-4 στα πρώτα τέσσερα λεπτά! Στη συνέχεια, επιστρατεύτηκε ο «λαβωμένος» Σόμπεϊ, ο οποίος ήρθε «καυτός» από τον πάγκο και με 2/2 έξω από τα 6,75μ. μείωσε τη διαφορά στους πέντε πόντους (12-17). Ο Κλάντον πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους γηπεδούχους, αλλά τα απανωτά επιθετικά ριμπάουντ των «κίτρινων» τους έστειλαν ξανά σε μία απόσταση ασφαλείας (16-25). Στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» απλά να μειώνει σε 18-25. 

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο ΠΑΟΚ τα πήγαινε εξαιρετικά στην άμυνα και κυριαρχώντας στα ριμπάουντ, κατάφερε να πλησιάσει στο πρώτο τρίλεπτο (25-29). Ένα μίνι-ξέσπασμα του Ντραγκίτσεβιτς ήταν η αντίδραση του Άρη για το +6 (27-33) στα μισά, όμως σε εκείνο το σημείο πέρασε στο παρκέ ο Τσόχλας, αλλάζοντας την εικόνα των γηπεδούχων, οι οποίοι μείωσαν στον πόντο (34-35), στα τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, ο Σέρβος φόργουορντ ήταν ασταμάτητος –ειδικά από την περιφέρεια- και παίρνοντας από το… χέρι τους «κίτρινους», τους πήγε μόνος του αρχικά στο +7 (36-43) και με τους υπόλοιπους παίκτες του Πρίφτη να παίρνουν και εκείνοι… φωτιά έξω από τα 6,75μ., οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το +12 (40-52). 

Ο Άρης συνέχιζε να βάζει μεγάλα σουτ από την περιφέρεια και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, με την υπέρ του διαφορά να εκτοξεύεται στο +14 (45-59). Κάπου στα μισά, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ του Κλάντον και με τους Κόνιαρη-Μαργαρίτη μείωσε σε 54-59, με τους «κίτρινους» να μένουν χωρίς καλάθι για τρία λεπτά. Οι Σίμτσακ και Κάμινγκς έκοψαν τη φόρα των γηπεδούχων (54-63), αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο, η άμυνα των παικτών του Μαρκόπουλου άρχισε να αποδίδει ξανά και έτσι η διαφορά ψαλιδίστηκε στους τέσσερις πόντους (59-63). 

Με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο Χρυσικόπουλος μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (61-63), ωστόσο ο Άρης δεν… πανικοβλήθηκε και με τους Τσαϊρέλη-Ξανθόπουλο ανέβασε ξανά στροφές για να ξεφύγει στο +8 (63-71), στα μισά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έπαιζαν με τον χρόνο και είχαν τη ηνία της αναμέτρησης, διατηρώντας έτσι μία απόσταση ασφαλείας (65-74), με τρίποντο του Γιάνκοβιτς να «κλειδώνει» το «διπλό» (67-77), στο 1:30’’ πριν τη λήξη. Έκτοτε, το ματς οδηγήθηκε στη… ρουλέτα των βολών, με τον Άρη να μένει ψύχραιμος και να παίρνει τη νίκη με το τελικό 84-75. 

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 40-52, 59-63, 84-75

Πηγή: sport-fm.gr