Το πλεονέκτημα έγινε… μειονέκτημα για τον Παναθηναϊκό

Ηττήθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι από τη Φενέρ το Τριφύλλι (75-80) και χρειάζεται ένα... θαύμα για να περάσει στο Final 4

Από πλεονέκτημα… μειονέκτημα! Ένας αδιόρθωτος Παναθηναϊκός Superfoods, κάνοντας λάθη στο τέλος, ηττήθηκε 80-75 από τη Φενέρ και βλέπει το Final 4 να απομακρύνεται, καθώς πηγαίνει στην Πόλη με το 0-2!

Το ματς

Με μία αλλαγή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, καθώς τη θέση του Νίκολς στην πεντάδα πήρε ο Ρίβερς, μαζί με τους Μπουρούση, Σίνγκλετον, Παππά και Καλάθη. Οι παίκτες του Πασκουάλ δεν πατούσαν καν στη ρακέτα, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε καθόλου να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα, καθώς ξεκινώντας με 3/3 τρίποντα, πήραν από νωρίς το προβάδισμα (9-4), το οποίο έφτασε και στο +10 (16-6), αφού εξίσου καλά δούλευε και η «πράσινη» άμυνα. Ωστόσο, στη συνέχεια οι παίκτες του Πασκουάλ εμφάνισαν τα σημάδια… εξαφάνισης του πρώτου ματς. Για τα επόμενα τέσσερα λεπτά, ο Μπογκντάνοβιτς και η παρέα του… αλώνιζαν στο παρκέ, με τους πρωταθλητές Τουρκίας να τρέχουν ένα 14-0, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα (16-20). Εκεί, ο Σίνγκλετον έδειξε «σφυγμό» για τους γηπεδούχους (20-20), αλλά ο Σέρβος γκαρντ είχε τον τελευταίο λόγο διαμορφώνοντας το 20-22 στο τέλος. 

Ο Τζέιμς ήρθε πολύ ορεξάτος από τον πάγκο και με τέσσερις δικούς του πόντους έφερε ξανά τον Παναθηναϊκό μπροστά (24-22), στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Το ματς από εκείνο το σημείο και έπειτα απέκτησε έναν ξέφρενο ρυθμό, όπου ο Αμερικανός γκαρντ με τον Ούντο αντάλλασσαν καλάθια (32-32), μέχρι τα μισά. Στο επόμενο τρίλεπτο, οι δύο ομάδες σίγησαν, αλλά στον εναπομείναντα χρόνο, οι «πράσινοι» είδαν ξανά τον Τζέιμς να παίζει μόνος του(!) και να τους κρατά επιθετικά (41-40). Όμως, αυτό έφερε αρκετή ανισορροπία στην άμυνα, με τον Μπογκντάνοβιτς να βρίσκει ξανά το χέρι του και να απαντά για λογαριασμό της ομάδας του Ομπράντοβιτς, η οποία πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 45-43, χάρη σε τρίποντο του Κάλινιτς. 

Κακές άμυνες από τις δύο ομάδες και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει σκορ στην επίθεση, αλλά να δίνει το δικαίωμα στον Ντίξον να «ζεσταθεί» από την περιφέρεια και έτσι η Φενέρ να συντηρεί σταθερά το προβάδισμά της (50-53). Με κάποιες δημιουργίες του Καλάθη, η ομάδα του Πασκουάλ μείωσε στον πόντο (54-55), αλλά στη συνέχεια η «πράσινη» επίθεση «κόλλησε» αρκετά, με τα τρίποντα των Σλούκα και Ντίξον να στέλνουν τους Τούρκους ακόμη και στο +7 (54-61). Η απάντηση του Πασκουάλ ήταν ξανά η… επιστράτευση του Τζέιμς, με το «τριφύλλι» να μειώνει στους τρεις πόντους (58-61), αλλά τον Ούντο να δίνει μία «ανάσα» στους φιλοξενούμενους στο τέλος (59-63). 

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου μπήκε ένας άλλος… Παναθηναϊκός! Με την άμυνα να δουλεύει πολύ καλά και τη σωστή κυκλοφορία της μπάλας να δίνει καλάθια στον Γκιστ, οι «πράσινοι» πέρασαν ξανά μπροστά (66-65), μέσα σε δύο λεπτά. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν μπορούσαν καν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, από τη… δαγκάνα των παικτών του Πασκουάλ, οι οποίοι διατηρούνταν στο +3 (68-65) μέχρι τα μισά. Ωστόσο, το «τριφύλλι» επηρεάστηκε αρνητικά από τον ενθουσιασμό του και δείχνοντας να μένει από ενέργεια, έκανε τη μία βιαστική -και κακή- επίθεση μετά την άλλη. Και το μηδέν στην επίθεση δεν ήταν το χειρότερο, αλλά η… αφύπνιση του Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος πήγε τη Φενέρ στο +6 (68-74), περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη. Όμως, ο Σίνγκλετον δεν τα… παρατούσε και έφερε τους γηπεδούχους στον πόντο (75-76), στα 50’’ πριν τη λήξη. Οι «πράσινοι» έβγαλαν τη μεγάλη άμυνα, αλλά στην επίθεση ο Ρίβερς αστόχησε σε τρίποντο, με τον Ντίξον να κάνει με 2/2 βολές το 75-78, στα 17’’. Στην επαναφορά έγινε λάθος, με τον Σλούκα να κερδίζει εκ νέου δύο βολές, τις αξιοποιεί και να διαμορφώνει το τελικό 75-80. 

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 43-45, 59-63, 75-80

Πηγή: sport-fm.gr