Αυλαία για τον Ολυμπιακό στη Βιτόρια για το Top 16 της Euroleague

Η αυλαία του Top 16 της Euroleague ανοίγει το βράδυ της Πέμπτης για τον Ολυμπιακό με την αναμέτρηση με την Κάχα Λαμποράλ στη Βιτόρια (21:30).

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Γιώργος Μπαρτζώκας κρατά προσγειωμένους τους παίκτες του και υπογραμμίζει ότι οι Βάσκοι δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας και έχουν ισάξιες πιθανότητες με τους άλλους διεκδικητές της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

"Η Ευρωλίγκα ξεκινά από την αρχή ξανά και είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από τη στιγμή που δεν κρατάς τίποτα από τον πρώτο γύρο. Η Κάχα Λαμποράλ είναι μια ομάδα που αντιμετωπίσαμε στην κανονική διάρκεια, αλλά άλλαξαν προπονητή και μαζί την ψυχολογία τους. Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς από το γεγονός ότι προκρίθηκαν στο Top 16, είναι πολύ καλοί στην ισπανική λίγκα και πέτυχαν μερικές εμφατικές νίκες που τους έχουν φέρει στη δεύτερη θέση.

Τα στατιστικά των παικτών και της ομάδας είναι πολύ υψηλά τον τελευταίο μήνα και προφανώς η αυτοπεποίθησή τους θα είναι διαφορετική από ό,τι ήταν όταν παίζαμε ξανά στην έδρα τους ένα μήνα πριν. Την ίδια ώρα, το ρόστερ τους έχει ενδυναμωθεί με την προσθήκη του Ομάρ Κουκ. Αυτή τη στιγμή, έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τις άλλες ομάδες για να περάσουν στα πλέι-οφ της διοργάνωσης και όχι λιγότερες επειδή τερμάτισαν τέταρτοι στην πρώτη φάση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των ερυθρόλευκων.

Με τη σειρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης υπογράμμισε: "Είναι αυτονόητο ότι αυτό το παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα δύο που κερδίσαμε με την Κάχα Λαμποράλ. Τα έχουμε διαγράψει από το μυαλό μας. Η Κάχα είναι τώρα μια διαφορετική ομάδα και σίγουρα θα είναι αλλαγμένη από τη στιγμή που απέκτησε τον Ομάρ Κουκ".