Ευρωλίγκα τέλος και για τον Παναθηναϊκό: Τον “σκούπισε” η Λαμποράλ

Χωρίς ελληνική ομάδα φέτος το Final Four της Euroleague - Με 75-84 ηττήθηκαν οι "πράσινοι" μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ και αποκλείστηκαν

Χωρίς την παρουσία ελληνικής ομάδας θα διεξαχθεί το φετινό Final 4 της Ευρωλίγκας, καθώς ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και εντός έδρας από τη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση με 75-84 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι ανώτεροι σε όλα φιλοξενούμενοι δεν επηρεάστηκαν από την “καυτή” ατμόσφαιρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κυρίως του Διαμαντίδη, σε αυτό που αποδείχθηκε το τελευταίο του παιχνίδι στη διοργάνωση (αφού στο τέλος της χρονιάς αποσύρεται), πήραν την τρίτη τους νίκη και “σκούπισαν” τη σειρά, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή τους στο Final 4, όπου ήδη από χθες έχει προκριθεί και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία επίσης “σκούπισε” τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ σήμερα προκρίθηκε και η Φενέρμπαχτσε, που επικράτησε και μέσα στη Μαδρίτη της Ρεάλ με 75-63.

Κορυφαίοι για τη Λαμποράλ ήταν ο Άνταμς με 24 πόντους και ο Τζέιμς με 20, ενώ ακόμα 13 πρόσθεσε ο Μπέρτανς και 9 ο Μπουρούσης. Για τον Παναθηναϊκό, 13 πόντους είχε ο Ραντούλιτσα και από 11 οι Γκιστ και Ουίλιαμς, ενώ ο Διαμαντίδης τελείωσε το παιχνίδι με 8 πόντους και 7 ασίστ.

Σημειώνεται ότι στο φετινό Final 4, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο,μόλις για τρίτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια (όπως έγινε το 2008 στη Μαδρίτη και το 2014 στο Μιλάνο) δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση.

Παρελθόν ο Τζόρτζεβιτς

Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, η διοίκηση του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Σέρβο τεχνικό Σάσα Τζόρτζεβιτς