Με το δεξί στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, 76-61 την Τσεντεβίτα

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στη φετινή Ευρωλίγκα, καθώς μολονότι υποδέχθηκε λόγω τιμωρίας στην... εξορία την Τσεντεβίτα (για την ακρίβεια, στα “Δύο Αοράκια” του Ηρακλείου Κρήτης), επικράτησε με σκορ 76-61, αν και συνάντησε ισχυρή αντίσταση από τους Κροάτες στα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα.

Οι “ερυθρόλευκοι”, αν και εμφανώς πιο ποιοτική ομάδα, δυσκολεύτηκαν απέναντι στην φιλότιμη Τσεντεβίτα, που με καλές άμυνες δεν επέτρεπε στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να βρουν εύκολα καλάθια. Ωστόσο, προς το τέλος του αγώνα οι Πειραιώτες, με τον Λοτζέσκι να πετυχαίνει καθοριστικά τρίποντα και τον Πρίντεζη να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα, κατάφεραν να ανοίξουν την “ψαλίδα” και να πάρουν τελικά τη νίκη με διαφορά 15 πόντων.

Για τον Ολυμπιακό κορυφαίος ήταν ο Πρίντεζης με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Λοτζέσκι (14 πόντοι, 3/5 τρίποντα) και Γιανγκ (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Για την Τσεντεβίτα ξεχώρισαν ο Πούλεν με 18 πόντους και ο Ζούμπσιτς με 16.

Η “περιπέτεια” του Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague συνεχίζεται την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, με τους Πειραιώτες να δοκιμάζονται στην έδρα της Λαμποράλ Κούτσα.