Σπανούλης: “Προτεραιότητα τα πλέι-οφ της Euroleague”

Δε σταματούν οι στόχοι και οι φιλοδοξίες του Βασίλη Σπανούλη. Και πώς να γίνει αυτό όταν αγωνίζεται στον πρωταθλητή Ελλάδος και Ευρώπης και θέτει συνέχεια ως στόχο την κορυφή.

"Ήθελα να είμαι σε μία ομάδα που θα κερδίζει τίτλους", δήλωσε ο Έλληνας γκαρντ σε πρόσφατη συνέντευξή του και δείχνει ότι η επιτυχία δεν του προκαλεί κορεσμό. "Σίγουρα, απολαμβάνω το μπάσκετ και το ρόλο που έχω στην ομάδα. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βοηθάω την ομάδα να νικάει σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, εντός κι εκτός παρκέ", συνέχισε ο μπασκετμπολίστας των ερυθρολεύκων.

Στην πιο μεστή χρονιά του στον Ολυμπιακό, αυτήν της διατήρησης των κεκτημένων και τονίζει: "Κατά τη διάρκεια, εκτός παρκέ, αυτός είναι ο στόχος μου, να νικάω και να απολαμβάνω το μπάσκετ. Σίγουρα, έχουμε μεγάλους στόχους, αλλά είναι καλύτερο γι' αυτή την ομάδα να προχωράει βήμα-βήμα. Η πίεση είναι πάντα μεγάλη, όταν υπερασπίζεσαι τον τίτλο και πρέπει να προχωράς βήμα-βήμα, να απολαμβάνεις το μπάσκετ. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας, την πρόκριση στο ΤΟΡ 16. Ο επόμενος στόχος μας θα είναι να περάσουμε στα playoffs. Πρέπει να δουλέψουμε, ακόμα είμαστε νωρίς στη σεζόν. Πρέπει να βελτιωθούμε και να είμαστε έτοιμοι, όταν έρθουν οι κρίσιμες αναμετρήσεις".

Ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε επίσης σε όσα -θεωρεί ότι- έχει εμφυσήσει στον Ολυμπιακό ο νέος προπονητής, Γιώργος Μπαρτζώκας. "Τη δεδομένη στιγμή, αισθανόμαστε πως μπορούμε να αποδώσουμε σε υψηλό και χαμηλό ρυθμό. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να νικήσουμε. Μπορούμε να νικήσουμε αναμετρήσεις είτε με 60 ή 90 πόντους. Θέλω να πω ότι χρειαζόμασταν λίγο χρόνο να προσαρμοστούμε στη φιλοσοφία του κόουτς Μπαρτζώκα. Μόλις πλησιάσαμε σ' αυτή τη νοοτροπία, μόλις καταλάβαμε τι χρειαζόμασταν όλοι μας και η ίδια η ομάδα, κάναμε πολύ καλύτερη δουλειά στο παρκέ", τόνισε ο ερυθρόλευκος γκαρντ.