Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός… καθαίρεσε τη Βασίλισσα Ρεάλ!

Μεγάλη νίκη επί της πρωτοπόρου του ομίλου Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 85-69 πέτυχε στο κλειστό του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για κατάκτηση έστω της τρίτης θέσης στον 6ο Όμιλο της φάσης του Top-16 της Euroleague.

Με τον φορμαρισμένο Νίκο Παππά να κάνει... τα πάντα, οι “πράσινοι” έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, αναγκάζοντας τους Μαδριλένους σε πολλά λάθη, ενώ παράλληλα ήταν προσεκτικοί στις επιθετικές τους επιλογές, παίρνοντας διψήφια διαφορά στο σκορ στην τρίτη περίοδο, και διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Ο Νίκος Παππάς τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους και 8 (!) κερδισμένα φάουλ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Νέλσον με 16 πόντους, όπως και ο Γκιστ με 13 πόντους. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν ο Τζέις Κάρολ με 16 πόντους και ο Ρούντι Φερνάντες με 12 πόντους.

Με τη νίκη αυτή, ο Παναθηναϊκός βελτιώνει το ρεκόρ του στο Top-16 σε 6-5, πλησιάζοντας την τρίτη Μακάμπι (7-4), ενώ η Ρεάλ παραμένει πρώτη (9-2), μπροστά από την Μπαρτσελόνα (8-3). Σημειώνεται ότι οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των προημιτελικών, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα έχουν μειονέκτημα.

Επόμενη αποστολή για τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στη Γαλατασαράι, με τους “πράσινους” να θέλουν τη νίκη και παράλληλα να ελπίζουν ότι η Μακάμπι θα ηττηθεί στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, ώστε να ανέβουν στην τρίτη θέση, καθώς στην ισοβαθμία υπερτερούν των Ισραηλινών.