Έχασε και… έμπλεξε ο Ολυμπιακός, 64-73 από τη Φενέρμπαχτσε

Περιπλέκονται τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στη φάση του Top-16 στην Ευρωλίγκα, μετά την εντός έδρας ήττα των “ερυθρόλευκων” από τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με σκορ 64-73.

Εκμεταλλευόμενοι τα εντυπωσιακά τους ποσοστά στα τρίποντα (πάνω από 50%) και έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τους Γκάουντλοκ και Μπιέλιτσα, οι Τούρκοι πέρασαν νικηφόρα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, βρίσκοντας απέναντί τους έναν Ολυμπιακό απρόσεκτο στις επιθετικές επιλογές και με έναν κακό Σπανούλη που δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους Πειραιώτες. Στο τέλος μάλιστα η διαφορά ανέβηκε, με αποτέλεσμα η Φενέρ να καλύψει τη διαφορά των 6 πόντων με την οποία ηττήθηκε στην Τουρκία, και άρα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ολυμπιακό θα έχει το πλεονέκτημα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν έναν απίθανο Γκάουντλοκ, που τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους (6/7 τρίποντα!), ενώ “τιμωρός” του Ολυμπιακού ήταν και ο Μπιέλιτσα, με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από τους “ερυθρόλευκους”, ο Λαφαγιέτ πέτυχε 14 πόντους και Ντάνστον 12, ενώ ο Πρίντεζης πρόσθεσε άλλους 11.

Πλέον, και σε συνδυασμό με τη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί της Αναντολού Εφές, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε ισοβαθμούν στις πρώτες τρεις θέσεις της βαθμολογίας και στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου θα διεκδικήσουν μία από τις δύο πρώτες θέσεις, που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου στην Ισπανία, κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα.