Σε δύσκολο όμιλο ο ΠΑΟΚ στο νέο EuroCup

Ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ στο EuroCup της σεζόν 2014-15, ο ΠΑΟΚ, κληρώθηκε τη Δευτέρα στον 6ο όμιλο και στη 2η περιφέρεια για την κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Αντίπαλοί του στον έναν εκ των έξι συνολικά ομίλων των έξι ομάδων θα είναι η Λοκομοτίβ Κουμπάν από τη Ρωσία, η Καρσίγιακα από την Τουρκία, η Μπουντούτσνοστ από το Μαυροβούνιο, η λετονική Βέντσπιλς και η πολωνική Ζιέλονα Γκόρα.

Ο όμιλος του Δικεφάλου του Βορρά θεωρείται αρκετά ανταγωνιστικός, με τις Λοκομοτίβ Κουμπάν και Ζιελόνα Γκόρα να έχουν φτάσει στο παρελθόν ψηλά στο θεσμό, ενώ η Ζιελόνα Γκόρα πέρσι αγωνιζόταν στη Euroleague.

Το εναρκτήριο τζάμπολ της κανονικής περιόδου της EuroCup έχει οριστεί για τις 14 Οκτωβρίου, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου διεξάγεται η 10η και τελευταία αγωνιστική.

Νέο σύστημα

Από τη φετινή σεζόν, με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 36 ομάδες, χωρισμένες σε δύο περιφέρειες με γεωγραφικά κριτήρια, την πρόκριση στην επόμενη φάση (αυτή των 32) παίρνουν οι πρώτοι τέσσερις κάθε ομίλου, μαζί με τις οκτώ που θα αποκλειστούν πριν τη φάση των 16 στη Euroleague.

2η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

=============

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)

Καρσίγιακα (Τουρκία)

Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)

Βέντσπιλς (Λετονία)

Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)

ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ).