Ολυμπιακός: Ή θα ασφαλίζονται οι παίκτες ή δε θα παίζουν στις εθνικές ομάδες!

Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα φαίνεται ότι είναι η ΚΑΕ Ολυμπιακός, αν διαπιστώσει πως η ασφάλιση των συμβολαίων των παικτών της ομάδας για τις υποχρεώσεις τους με την εθνική Ελλάδος δεν είναι πλήρης.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, μίλησε στο ραδιόφωνο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 στην περίπτωση αυτή οι παίκτες των ερυθρόλευκων δεν θα τεθούν στη διάθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, διότι η διοίκηση της ομάδας δε θα το επιτρέψει.

Η σχετική απόφαση του Ολυμπιακού για περαιτέρω ενέργειες εστάλη στην Ελληνική Καλαθοσφαιριστική Ομοσπονδία με επιστολή από την ΚΑΕ.

Αυτή η στάση του Ολυμπιακού ίσως ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τη συμμετοχή διεθνών καλαθοσφαιριστών στις εθνικές τους ομάδες, από το πρίσμα του αν ο σύλλογός τους τους αφήνει να συμμετάσχουν.

"Εμείς ζητήσαμε με επιστολή μας προς την ΕΟΚ για τρίτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια να μας δοθούν τα ασφαλιστήρια των παικτών που συμμετέχουν στην Εθνική και να δούμε τους όρους της ασφάλισης και το αν ισχύουν. Ζητήσαμε το αυτονόητο. Υποτίθεται πως και στο παρελθόν έπρεπε να έχουν ασφαλιστεί. Θέλαμε να δούμε τι καλύπτουν αυτά τα ασφαλιστήρια. Πέρσι η απάντηση από την Ομοσπονδία ήταν προφορική, αλλά εμείς ζητήσαμε τα ασφαλιστήρια και ποτέ δεν πήραμε τίποτα. Για κάποιους το αυτονόητο είναι και παράλογο", δήλωσε ο κ. Σταυρόπουλος.

"Η απάντηση που λάβαμε από την ομοσπονδία εγγράφως αναφέρει στην αρχή της πως η δική μας επιστολή ήταν προκλητική κι απειλητική. Πραγματικά αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Η ΕΟΚ μας ενημερώνει πως η FIBA ασφαλίζει πλήρως τους αθλητές και πως είναι ασφαλισμένα τα συμβόλαια που έχουν οι διεθνείς αθλητές με τις ομάδες τους. Εγώ γνωρίζω πως το ασφαλιστήριο της FIBA καλύπτει ως μέγιστο 2 εκατ. ευρώ και κάθε ομοσπονδία μπορεί να λάβει μάξιμουμ 3 εκατ. ευρώ. Τα συμβόλαια των διεθνών αθλητών που είναι στην Εθνική είναι τουλάχιστον το τριπλάσιο από αυτό το ποσό. Εμείς ζητάμε απλά να μας δώσουν αυτά τα ασφαλιστήρια και να δούμε τι καλύπτουν. Αυτό το ζητάμε χρόνια τώρα και δεν έχουμε λάβει τίποτα. Φανταστείτε ότι εσείς οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, σας ζητά η αστυνομία την ασφάλισή σας και δεν την έχετε. Θέλουμε να δούμε αν τα συμβόλαια των αθλητών με την ομάδα τους είναι πλήρως ασφαλισμένα", εξήγησε, αναφορικά με την απάντηση που έλαβε από την Ομοσπονδία για το συγκεκριμένο θέμα.

Παράλληλα, ο κ. Σταυρόπουλος κατηγόρησε την ομοσπονδία για τη στάση της, αλλά και την ΚΕΔ για τη διαιτησία, ενώ χαρακτήρισε άξια διάδοχο του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.