Euroleague: Θρίαμβος Μακάμπι στα τελευταία δευτερόλεπτα

Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα είχαν το προβάδισμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει στο +3 (19-16), και στο διάλλειμμα πήγαν στα αποδυτήρια με υπέρ τους διαφορά οκτώ πόντων (38-30) τα πράγματα στην πορεία εξελίχθηκαν διαφορετικά. Στο τέλος όμως ένα τρίποντο του Μπλου έδωσε το προβάδισμα και την υπερπολύτιμη νίκη που οδήγησε τη Μάκάμπι στον τελικό της Eurolegue. 

Σημειωτέον ότι μέχρι και το 30’, οι Μοσχοβίτες διατηρούσαν, αυξάνοντας διαρκώς το προβάδισμά τους (55-45), παρά τα ξεσπάσματα των Ισραηλινών κυρίως από την περιφέρεια. Εξάλλου, κάθε φορά που το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ πλησίαζε στο σκορ οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έβρισκαν τις λύσεις και, επί της ουσίας, δεν απειλήθηκαν.

Στο 37’  η Μακάμπι Τελ Αβίβ άρχισε να γυρίζει το παιχνίδι, μειώνοντας στο τρίποντο, 62-59, με διαδοχικούς πόντους του Άλεξ Τάιους. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως, παρέμεινε ψύχραιμη και με το Νέναντ Κρστιτς απέκτησε και πάλι διαφορά ασφαλείας (64-59), ένα λεπτό πριν από το φινάλε. Ο Άλεξ Τάιους μείωσε ξανά στους τρεις, ο Σόνι Ουίμς έβαλε μόλις μία βολή, για το 65-61, αλλά «διόρθωσε» την αστοχία του με δίποντο για το 67-63 ύστερα από εύστοχο λέι απ του Ντέβιν Σμιθ. Ο Ντέιβιντ Μπλου, όμως, δεν έχε πει ακόμα την τελευταία λέξη του και με τρίποντο, μόλις 13.5’’ για το τέλος, έβαλε «φωτιά» στο «Mediolanum Forum» (67-66).