Δύο πρώην πράσινοι βύθισαν το τριφύλλι στην Πόλη

Δεν άντεξε ο Παναθηναϊκός στην πίεση της Κωνσταντινούπολης. Οι πράσινοι υπέφεραν από το εύκολο σκοράρισμα των γκαρντ τις Φενερμπαχτσέ Ούλκερ και σημείωσαν τη δεύτερη σερί ήττα τους εκτός έδρας στη Euroleague με 73-64.

Η τουρκική ομάδα απέδειξε χθες ότι έχει πλουραλισμό στη βασική πεντάδα και στον πάγκο. Ο πρώην παίκτης του τριφυλλιού, Ρομέιν Σάτο ήταν από τους βασικούς συντελεστές του γρήγορου προβαδίσματος της Φενερμπαχτσέ, μαζί με τον Μπο ΜακΚάλεμπ. Αλλά και όταν οι δυο τους "σιώπησαν" για λίγο, πήραν μπρος οι Κάραμαν και Μπογκντάνοβιτς. Από τον Παναθηναϊκό προσπαθούσε ο Μασιούλις και ο Λάσμε.

Το ημίχρονο έληξε με σκορ 42-29. Στο δεύτερο μέρος, τον Παναθηναϊκό εκδικήθηκε το ίδιο του το παιδί. Ο Μάικ Μπατίστ έκανε πικ-εντ-ρολ και έδωσε το κλειδί της νίκης στην ομάδα του στο δύσκολο σημείο του αγώνα, όπως έκανε πέρσι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Μπατίστ δήλωσε ότι "ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της καρδιάς του", ευχαριστώντας του ανθρώπους που δούλεψε και τον έκαναν τον παίκτη που είναι τώρα.

Παρά τις προσπάθειες του Διαμαντίδη στην τρίτη περίοδο, οι πράσινοι έμεναν σταθερά από εννέα έως 15 πόντους πίσω στο σκορ και το τελικό σκορ της ήττας στην Πόλη ήταν 73-64. Ο Παναθηναϊκός ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, καθώς τα τέσσερα από τα πέντε επόμενα παιχνίδια του σε πρωτάθλημα Α1 και Euroleague διεξάγονται στο ΟΑΚΑ.