Euroleague: Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στους 8

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επί του Παναθηναϊκού, με σκορ 58-55, χάρη σε ένα τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου, πριν λήξει ο αγώνας.

Με το "χρυσό" αυτό τρίποντο, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την τρίτη θέση του πέμπτου ομίλου του Top 16 της Euroleague και άφησε τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη.

Και τώρα τι; Αμφότεροι οι "αιώνιοι" θα αγωνιστούν στη φάση των προημιτελικών, δύο βήματα -δύο νίκες μακριά, δηλάδή- από το Final 4 του Μιλάνου, με μειονέκτημα έδρας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ευκαιρία να διαλέξει αντίπαλο το βράδυ της Παρασκευής. Αγωνίζεται στο Κάουνας με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις, η οποία μετρά μέχρι στιγμής μία μόνο νίκη -και δώδεκα ήττες- στη φάση του Top 16 της Euroleague.

Αν οι Μαδριλένοι κερδίσουν στη Λιθουανία, θα παίξουν με τον Παναθηναϊκό, αν πάλι χάσουν, θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό.

Τι προτιμούν; Θα το δούμε το βράδυ της Παρασκευής.

Αν η Ρεάλ κερδίσει τον έκτο όμιλο και "ζευγαρώσει" τελικά με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θα παλέψει για μια θέση στο Final 4 του Μιλάνου με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πάλι με μειονέκτημα έδρας. Το ανάποδο θα συμβεί αν η Ρεάλ ηττηθεί και τερματίσει δεύτερη.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Γαλατασαράι υποδέχεται την αδιάφορη Παρτιζάν. Με νίκη, καταλαμβάνει εκείνη την τέταρτη θέση του έκτου ομίλου και αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα.

Αν αυτοκτονήσει και ηττηθεί στο γήπεδό της από τους Σέρβους, με τους Καταλανούς θα αναμετρηθεί, με μειονέκτημα έδρας, η ρωσική Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Το μοναδικό ζευγάρι των οκτώ που έχει "κλειδώσει" είναι εκείνο της Αρμάνι Μιλάνο με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με το πλεονέκτημα έδρας να το έχουν οι Ιταλοί, στην προσπάθειά τους να φτάσουν μέχρι το Final 4, που διοργανώνεται στην έδρα τους!