Ο Ολυμπιακός υπέταξε στη Μάλαγα στο Φάληρο

Ένας εντυπωσιακός στο δεύτερο ημίχρονο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για την ανωτερότητά του επί της Μάλαγας, την οποία και τελικά νίκησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σκορ 73-55.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ισπανοί κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ, με τη διαφορά να μην ξεπερνά τους 6 πόντους, όμως οι παίκτες του Γ. Μπαρτζώκα μπήκαν... φουριόζοι στο δεύτερο μέρος, και στο τέλος της τρίτης περιόδου οι “ερυθρόλευκοι” ήταν ήδη μπροστά με διαφορά 14 πόντων (55-41).

Στην τέταρτη περίοδο μάλιστα η “ψαλίδα” άνοιξε μέχρι και στους 20 πόντους, με τον Ολυμπιακό να έχει σε πολύ κακή μέρα τον Σπανούλη (μόλις 2 πόντοι, με 1/12 σουτ!), όμως αντίθετα να παίρνει πολλούς πόντους από τους ψηλούς του, και κυρίως τον Πρίντεζη και τον Ντάνστον (16 και 12 πόντοι αντίστοιχα). Αντίθετα, η Μάλαγα είχε μόνο έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, και αυτός ήταν ο Κάνερ-Μέντλι με 11.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη των πρωταθλητών κόσμου στο Top-16, και φέρνει τον Ολυμπιακό στο 3-2 και πιο κοντά σε ένα καλό πλασάρισμα για τα προημιτελικά.