Αφεντικό ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης καθώς επικράτησε 56-49 του Άρη στην Πυλαία, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από 40λεπτη διακοπή μετά από ρίψη κροτίδας, που οδήγησε στην εκκένωση του γηπέδου. Καθοριστικός ο Απόλλωνας Τσόχλας στο φινάλε της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, επέβαλλε το ρυθμό του και με κύριο εκφραστή των επιθετικών του προσπαθειών τον Τσαϊρέλη προηγήθηκε με 16-3. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο αναλώθηκαν σε άστοχα σουτ, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα εννιά πόντων (20-11).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυριαρχεί στο παιχνίδι και διατηρούσε μια διαφορά ασφαλείας (27-15). Κάπου εκεί ο Άρης βελτίωσε την άμυνα του, βρήκε λύσεις στην επίθεση με τον Βεζένκοφ και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους επτά πόντους (29-22). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν εκ νέου να ξεφύγουν στο σκορ (34-22), ωστόσο οι «κίτρινοι» είχαν απάντηση και έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (34-25).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης μπήκε καλύτερα και αφού εκμεταλλεύτηκε τα αρκετά λάθη του Δικεφάλου του Βορρά, μείωσε αρχικά σε 36-30 και εν συνεχεία  στον πόντο (39-38) χάρη στο τρίποντο του Πελεκάνου. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να διατηρήσουν έστω και ισχνό προβάδισμα μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (43-41).

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, ωστόσο τα καλάθια του Τσόχλα και τα επιθετικά ριμπάουντ διατηρούσαν τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού (47-43), προτού ο Τόμι Σχινάς διακόψει το παιχνίδι. Συγκεκριμένα έξι λεπτά πριν το φινάλε μία κροτίδα έσκασε δίπλα στον πάγκο του Άρη και ο διαιτητής του αγώνα έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, διακόπτοντας το ματς και ζητώντας να εκκενωθεί το γήπεδο για να συνεχιστεί ο αγώνα, διαδικασία που κράτησε 40 λεπτά. Με το που άρχισε και πάλι το παιχνίδι, ο Τσόχλας πήρε το όπλο του και με διαδοχικά καλάθια οδήγησε τον ΠΑΟΚ  στη νίκη με το τελικό 56-49.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 34-25, 43-41, 56-49.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Πέιν 9, Κούπερ 9, Χαραλαμπίδης 1, Τσόχλας 9, Τσαϊρέλης 13, Δέδας 3, Μαργαρίτης 4, Μπόγρης 5, Κασελάκης 3, Λιάπης.

Άρης (Μίλαν Μίνιτς): Μποχωρίδης 1, Χαντ, Πελεκάνος 3, Γκίκας 3, Τσακαλέρης 4, Ασημακόπουλος 11, Χαρίσης 2, Βεζένκοφ 5, Μούρτος 13, Αθηναίου 7.

 

Πηγή: novasports.gr