Προκρίθηκε στην επόμενη φάση της Euroleague ο Παναθηναϊκός

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα για τη Euroleague, με τους πρωταθλητές Ελλάδος να “καθαρίζουν” το ματς στο τέλος με σκορ 69-63 και να εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, και χαρακτηριστικό είναι ότι η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων δεν ξεπέρασε σε κανένα σημείο τους 6 πόντους!

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έπαιξαν καλή άμυνα, ειδικά προς το τέλος του αγώνα, εγκλωβίζοντας τα... αστέρια του Αστέρα και φτάνοντας τελικά στη νίκη με καθοριστικά καλάθια του Μπράμου. Ξεχώρισαν ακόμα ο Κάρι και ο Γκιστ, που πέτυχαν 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους Σέρβους πρώτος σκόρερ ήταν ο Νέλσον με 16.

Με τη νίκη αυτή, ο Παναθηναϊκός βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή Ευρωλίγκα σε 4-4 και εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκρισή του στην επόμενη φάση, αφήνοντας τον Ερυθρό Αστέρα στο 2-6, και εκτός συνέχειας.

Επόμενη αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδος η Λοκομοτίβ Κούμπαν, την ερχόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, με τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί ένα καλύτερο πλασάρισμα.