Άνετη νίκη μετά… ξύλου για τον Ολυμπιακό

Ένα ανέλπιστα εύκολο βράδυ είχε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Ολυμπιακός κόντρα στη Γαλατασαράι, την οποία υπέταξε άνετα με το επιβλητικό 72-54.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τη διαφορά να ξεπερνά τους είκοσι πόντους κατά την τρίτη περίοδο και τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο και στην τέταρτη περίοδο, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Το παιχνίδι στιγματίστηκε ωστόσο από το βίαιο επεισόδιο ανάμεσα στον Μπέγκιτς και τον σέντερ της Γαλατασαράι Μενσά-Μπονσού, οι οποίοι αντάλλαξαν γροθιές μετά από αγκωνιά του παίκτη του Ολυμπιακού στη διεκδίκηση του ριμπάουντ, με τον Γιώργο Πρίντεζη να μπλέκεται στην “κοκορομαχία” και τους τρεις παίκτες να αποβάλλονται από τους διαιτητές με ντισκαλιφιέ, που σημαίνει ότι ενδεχομένως να τιμωρηθούν και για επόμενα παιχνίδια της Euroleague.

Και δεν ήταν μόνο αυτά τα κακά νέα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που είδε τον Πέτγουεϊ να βγαίνει τραυματίας λίγο πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, και η σοβαρότητα του τραυματισμού του θα διαπιστωθεί την Παρασκευή.

Πάντως, με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός “καπάρωσε” ουσιαστικά την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ συνέχισε και το... εξωπραγματικό του σερί νικών, που έχει φτάσει πλεον στο 17-0 και αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τους πρωταθλητές κόσμου, καθώς κατέρριψαν την επίδοση της σεζόν 1997/98.