Πέρο Άντιτς: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν από τη “Μακεδονία”

Στο μπάσκετ είναι εξαιρετικός, και το απέδειξε στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, πριν διασχίσει τον Ατλαντικό και προσγειωθεί στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και τους Ατλάντα Χοκς. Αντίθετα, η Ιστορία φαίνεται πως δεν είναι το... φόρτε του Πέρο Άντιτς.

Ο Σκοπιανός παραχώρησε συνέντευξη στο Atlanta Magazine, η οποία τιτλοφορείται “Πέρο Άντιτς, ο μεγάλος άνδρας από τη Μακεδονία”, και στην οποία ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού εμφανίζεται να... χρίζει τους Σκοπιανούς ως διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η χώρα του “είναι πολύ αρχαία – ο Μέγας Αλέξανδρος είναι από τη Μακεδονία”, ο Πέρο Άντιτς απαντά: “Ναι, αυτή είναι η μικρή του, μεγάλη χώρα. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο μνημείο του στα Σκόπια πάνω στο άλογό του, με ύψος 19 μέτρα. Αυτός τα άρχισε όλα. Όταν πέθανε, σταδιακά όλα άρχισαν να καταρρέουν. Αλλά τουλάχιστον εμείς είμαστε ακόμα εδώ”.

Όταν κατόπιν ο δημοσιογράφος τον ρωτά ποια φαγητά της πατρίδας του θα του λείψουν στο ΝΒΑ, ο Πέρο Άντιτς απαντά: “Θα σας καλέσω να έρθετε, να δοκιμάσετε όλα τα φαγητά – θα τα λατρέψουν όλοι, Μουσακά, σαουάρμα, κιμά τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα. Πρέπει να κάνω ένα μακεδονικό μπάρμπεκιου για σας”.