Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και το άδειο ΣΕΦ

Τη νίκη με 55-45 πήρε ο Ολυμπιακός στην πρώτη αγωνιστική της A1 Basket League επί του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν βάφτηκε ερυθρόλευκο, όμως, πέρα από το σπάνιο στατιστικό στοιχείο να εκκινεί τη σεζόν με ήττα ο πρωταθλητής (ή ο Παναθηναϊκός, ούτως ή άλλως, όπως επιθυμείτε), θα είναι ένας αγώνας που θα ξεχαστεί εύκολα.

Ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και αυτό "πάγωσε", όπως φαίνεται και από το πενιχρό σκορ και τους παίκτες των δύο ομάδων.

Τα σύνολα των Μπαρτζώκα και Πεδουλάκη φάνηκαν ακόμη να αναζητούν τα πατήματά τους και οι παίκτες ήταν γενικά "κρύοι", ίσως και "παγωμένοι", πέρα από το μούδιασμα της εκκίνησης της σεζόν και από την απουσία του κόσμου.

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό η αρνητική συγκυρία δε στοίχησε στον πρωταθλητή Ευρώπης και έτσι οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με το δεξί. Κατά γενική ομολογία, οι Πειραιώτες ήταν κατά πολύ καλύτεροι στην άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 29-27, 44-36, 55-45

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γκόντας, Παναγιώτου

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Ντάνστον 3, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 3 (1), Σλούκας 9 (1), Σίμονς 2, Λοτζέσκι 14 (1), Πρίντεζης 12 (2), Μπέγκιτς, Μάντζαρης 7 (2)
Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 3 (1), Κάρι 2, Μπατίστ 5, Φώτσης 5 (1), Ούκιτς 1, Λάσμε 2, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 16 (2), Γκιστ, Παππάς 6, Ματσιούλις