Οι αιώνιοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους από πολύ νωρίς, με το ντέρμπι στο άδειο από κόσμο ΣΕΦ  (19:15) να καθορίζει σε μεγάλο βαθμό (σε περίπτωση νίκης των πρασίνων) την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Α1.

Γιώργος Μπαρτζώκας και Αργύρης Πεδουλάκης, δήλωσαν αμφότεροι πως δεν ήθελαν το συγκεκριμένο παιχνίδι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού και οι δύο ομάδες είναι ανέτοιμες.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης ξεκινάει με -2 βαθμούς τη φετινή κούρσα, «προίκα» από τα επεισόδια των οπαδών του στον περσινό τρίτο τελικό στο φαληρικό στάδιο.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό, πως σε περίπτωση που το ροζ φύλλο καταλήξει σε πράσινα χέρια, οι νταμπλούχοι ξεκινούν με τεράστιο αβαντάζ για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Έισι Λο που τέθηκε νοκ άουτ λόγω θλάσης, ενώ εκτός λόγω τραυματισμού είναι και ο Δημήτρης Μαυροειδής. Το πρόβλημα στους ψηλούς οξύνεται, σε περίπτωση που αποφασιστεί λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ, πως ο Μίρζα Μπέγκιτς (πρόβλημα στη μέση) δεν είναι έτοιμος να βοηθήσει.

Πέραν όλων των άλλων, οι ερυθρόλευκοι έχουν να αντιμετωπίσουν και το άδειο ΣΕΦ, κάτι βέβαια που δεν αποκλείεται (ανάλογα με την εξέλιξη του ματς) να αποδειχθεί ευεργετικό. Η πίεση της εξέδρας είναι πολλές φορές καταστροφική, κάτι που αποδείχθηκε επανειλημμένα την προηγούμενη σεζόν όσον αφορά τον Ολυμπιακό.

Η απουσία του Ρόκο Λένι Ούκιτς είναι το μοναδικό πρόβλημα του Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά τουλάχιστον ο τεχνικός του τριφυλλιού είχε τον χρόνο να σκεφτεί τις εναλλακτικές (απορρίπτοντας πιθανή απόκτηση αντικαταστάτη του Κροάτη), αφού το πρόβλημα του 28χρονου γκαρντ είναι γνωστό εδώ και καιρό.

Το τελευταίο ερωτηματικό ήταν αυτό του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, με τον φόργουορντ σέντερ να ξεπερνά την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και να τίθεται κανονικά στη διάθεση του προπονητή του.

Τέλος, μένει να δούμε πώς θα επηρεάσει το άδειο γήπεδο και τον Παναθηναϊκό, αφού όπως πολλές φορές υποστηρίζουν οι προπονητές, η παρουσία κόσμου (ακόμα και αντιπάλου), δεν αφήνει την ομάδα να χάσει την αυτοσυγκέντρωση της και να επαναπαυθεί.

Η προϊστορία των ντέρμπι είναι βαμμένη πράσινη, αφού σε όλα τα ματς που έχουν παίξει αντίπαλοι οι αιώνιοι ανεξαρτήτως διοργάνωσης, το «τριφύλλι» προηγείται στις νίκες με 113 έναντι 85.

Ο Παναθηναϊκός έχει τα περισσότερα ροζ φύλλα και σε επίπεδο πρωταθλήματος, με το σκορ να είναι 97-80.

πηγή: novasports.gr