Εθνική Ελλάδος: Κι όμως, δεν έχει αποκλειστεί από το Euro 2016!

Μπορεί το κλίμα στην εθνική Ελλάδος να είναι κάτι παραπάνω από κακό, μπορεί για την ώρα η αυτοπεποίθηση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να είναι άγνωστη λέξη, όμως, αν ανορθωθεί έγκαιρα το κλίμα, η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στα τελικά του Euro 2016!

Η Εθνική μας μοιάζει αποκλεισμένη, βάσει των εμφανίσεων που κάνει, όμως μένουν ακόμη έξι παιχνίδια στον προκριματικό όμιλό της και αν τα κερδίσει όλα, πιθανότατα θα βρεθεί στα μπαράζ για τα γήπεδα της Γαλλίας, ίσως καταλάβει ακόμη και τη δεύτερη θέση που δίνει απευθείας πρόκριση.

Η Ελλάδα δεν έχει παίξει ακόμη με την Ουγγαρία και δύο νίκες με τους Μαγυάρους -που, πάντως, είναι βελτιωμένοι- θα φέρουν αμέσως-αμέσως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από πάνω τους.

Με την υπόθεση ότι τα Νησιά Φερόε δύσκολα θα πάρουν άλλη νίκη, μένει μόνο να κερδίσουμε τους Φινλανδούς στο Γ. Καραϊσκάκης, για να εξασφαλίσουμε πλεονέκτημα από αυτούς, μιας και όλοι θα έχουν απώλειες, καθώς όλοι θα παίξουν με όλους.

Άλλωστε, τα σενάρια είναι αρκετά και δεν μπορούν να αναφερθούν με ακρίβεια, καθότι απομένουν επτά -πολλές, δηλαδή, για τέτοια διαδικασία- αγωνιστικές μέχρι το φινάλε.

Η Ελλάδα ευνοείται και από το γεγονός ότι η αγωνιστική της ντροπιαστικής της ήττας με τα Νησιά Φερόε, θα επαναληφθεί πολύ σύντομα. Θα είναι η πρώτη του δεύτερου γύρου, αμέσως μόλις η γαλανόλευκη φιλοξενηθεί στη Βουδαπέστη από τους Ούγγρους.

Αυτό σημαίνει ότι Βόρειος Ιρλανδία και Ρουμανία θα αναμετρηθούν ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο Μπέλφαστ αυτή τη φορά, κάτι που θα σημάνει βαθμολογικές απώλειες για τουλάχιστον μία από τις δύο.

Οι Ρουμάνοι, που κέρδισαν τους Βορειοϊρλανδούς εντός έδρας, δε θα είναι ακόμη σίγουροι για την πρόκριση, οπότε ίσως χρειαστεί να ξανακερδίσουν την ομάδα του Ρόι Κάρολ.

Αυτό θα σημάνει ότι η Ελλάδα θα έχει μειώσει τη διαφορά στους πέντε βαθμούς, αν έχει κερδίσει Ουγγαρία και Νησιά Φερόες εκτός έδρας, ακόμη κι αν η Βόρειος Ιρλανδία έχει προηγουμένως κερδίσει τη Φινλανδία εντός έδρας.

Έτσι, η εθνική Ελλάδος θα μπορεί να μειώσει περαιτέρω στους δύο βαθμούς τη διαφορά, αν κερδίσει και εκείνη τους Βορειοϊρλανδούς μέσα στο Μπέλφαστ.

Από εκεί και πέρα, θα της αρκεί να κερδίσει τα υπόλοιπα ματς, για να βγει τρίτη και να πάει στα μπαράζ και θα περιμένει η όχι και τόσο αξιόπιστη Βόρειος Ιρλανδία να γκελάρει -με ήττα- έστω μια φορά για να την προσπεράσει.

Αλλά αν η Βόρειος Ιρλανδία δε χάσει αλλού βαθμούς και πάει "τρένο" μέχρι τα τελικά της Γαλλίας, αυτό σημαίνει ότι θα έχει "εξουδετερώσει" η ίδια τις Φινλανδία και Ουγγαρία και η Ελλάδα, δεδομένης της αρχικής υπόθεσης, ότι θα έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια της, θα είναι σίγουρη τρίτη του ομίλου.

Μάλιστα, επειδή τα σενάρια αυτά περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρεις ήττες (εννέα χαμένους βαθμούς, δηλαδή) για Ουγγαρία και Φινλανδία, οι οποίες επί του παρόντος απέχουν έξι και τρεις βαθμούς αντίστοιχα από την Εθνική μας, ίσως στη γαλανόλευκη να αρκεί ακόμη και η ισοπαλία στο Βουκουρέστι για να μπει στα μπαράζ, δηλαδή οι υποχρεωτικές νίκες να γίνουν πέντε και όχι έξι!