Κάνουν… άλλες δουλειές: Δεν είναι ψαράδες οι παίκτες των Νησιών Φερόε!

Συνηθίζουμε να αποκαλούμε τα Νησιά Φερόε και τους ποδοσφαιριστές της εθνικής τους ομάδας ως "ψαράδες".

Από την άλλη, θεωρούμε τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα ως "σάκο του μποξ", σίγουρα όμως δεν πρόκειται για τον Άγιο Μαρίνο, την Ανδόρα, πόσω μάλλον το Γιβραλτάρ.

Το ρεκόρ της εθνικής ομάδας των Νησιών Φερόε, κόντρα στα οποία η εθνική Ελλάδος καλείται το βράδυ της Παρασκευής, στις 21:45 (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports, ΝΕΡΙΤ HD) να κάνει... επανεκκίνηση στο δρόμο για την πρόκριση στο Euro 2016 της Γαλλίας, σε προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος -καλή ώρα!- είναι τέσσερις νίκες, έξι ισοπαλίες και 48 ήττες.

Αντίστοιχα, σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου μετρούν πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και 51 ήττες. Οπότε γίνεται αντιληπτό, ότι αν ηττηθούν από την Ελλάδα στο Νέο Φάληρο αυτό το βράδυ της Παρασκευής, θα συμπληρώσουν 100 ήττες σε επίσημα παιχνίδια στην ιστορία τους.

Όπως μας θυμίζει η ιστοσελίδα gazzetta.gr, η Ομοσπονδία των Νησιών Φερόε έγινε μέλος της FIFA το 1989, ένα χρόνο αργότερα κέρδισαν τον Καναδά και το 1990 μπήκαν και στην "οικογένεια" της UEFA. Τα Νησιά Φερόε... σόκαραν την Ευρώπη το 1990 με τη νίκη επί της Αυστρίας και μάλιστα στη Σουηδία! Η μεγαλύτερη νίκη είναι επί του Γιβραλτάρ, επικρατώντας 4-1.

Η διασκέδαση είναι ο βασικός στόχος τους σε κάθε αγώνα, φιλικό ή επίσημο και δεν είναι συνηθισμένοι στις κάμερες.

Άλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς που είναι στην Εθνική δεν αγωνίζονται σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σκοπός τους είναι απλά να μη διασυρθούν, από κει και πέρα κάνουν τα ταξιδάκια του, ενθουσιασμένοι που εκπροσωπούν τη χώρα τους. Οσο για τον χορηγό που τους... ταξιδεύει, τους ντύνει και τους βοηθά οικονομικά, είναι μεγάλη εταιρεία εξαγωγής σολομού!

Αν ψάξει κανείς ενδελεχώς το ρόστερ της εθνικής ομάδας των Νησιών Φερόε, δε θα βρει ούτε έναν παίκτη που να έχει το ψάρεμα ως επάγγελμα!

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι... μάταια αναζήτησε τους ψαράδες.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Τίριε Νίλσεν τόνισε ότι τα παιδιά στον ελεύθερό τους χρόνο θα προτιμήσουν να κάνουν κωπηλασία και ότι δεν τρελαίνονται για το ψάρεμα σολωμού. Αυτό άλλωστε το έχει αναλάβει η χορηγός εταιρεία που απασχολεί γονείς και συγγενείς.

Τα συμβόλαιά τους σχεδόν... μηδενικά και φυσικά το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη μοίρα.

Άλλωστε, οι δέκα ομάδες που έχει το πρωτάθλημα της χώρας θα τους δώσουν κάποιο μεροκάματο και μπόνους, για να μπορέσουν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους.

Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ πάντως πρόλαβαν να... λατρέψουν την Ελλάδα.

Ο καιρός αν και μουντός τους τρέλανε, η θερμοκρασία ιδανική και τα πρόσωπα χαρούμενα. Απομονωμένοι κάπου ανάμεσα σε Σκωτία, Νορβηγία, Ισλανδία οι παίκτες ρωτούσαν γιατί είναι εκτός ο Σαμαράς, ο μοναδικός Ελληνας τον οποίο γνωρίζουν.

Δάσκαλοι και ξυλουργοί έχουν την τιμητική τους στην ομάδα και η λίστα που έφτασε στα χέρια μας τα λέει όλα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο γκολκίπερ, Νίλσεν παίζει στη Μάδεργουελ, ενώ εξαιρετικός είναι και ο Τζίλι Σόρενσεν της Ααλμποργκ! Από την 21μελης αποστολή, μόλις έξι παίκτες είναι επαγγελματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις παίζουν στη Δανία! Από κει και πέρα, ο Σόνι Νάτεσταντ είναι φοιτητής, ο Τέιτουρ Γκέστσον είναι αναπληρωτής δάσκαλος και ο Κρίστιαν Χολστ είναι δάσκαλος.

Ο Γιόαν Εντμουντσον είναι γυμναστής, ενώ ο Γιόχανους Ζουστινούσεν είναι ηλεκτρολόγος, όπως και ο Ρόαλντουρ Γιάκομπσεν. Ο Λέο Μπαρταλστόβου παίζει στη Νορβηγία, αλλά είναι και βοηθός σε νηπιαγωγείο.

Ο Φρόντι Μπενιάμινσεν είναι ξυλουργός, αλλά δεν συνεργάζεται με τον άλλο ξυλουργό της ομάδας, Ολσεν. Πάντως, όλοι στην ομάδα αποθεώνουν τον νομικό τους σύμβουλο, Γιόνας Τορ, ο οποίος τα πρωινά είναι στο δικαστήριο με κοστούμι και τα μεσημέρια στις προπονήσεις.

Ο Χάλουρ Χάνσουν είναι σε συνεργείο για ασφαλτοστρώσεις, ενώ ο Σόλβι Βατνχάμαρ, όπως και ο Χάνους Γιάκομπσεν είναι πολιτικοί μηχανικοί. Ο Αρνμπιορ Χάνσεν είναι αποθηκάριος, ενώ ο Γκρέγκερσεν είναι υπάλληλος γραφείου. Όσο για τον Όντμαρ Φέρο δηλώνει αιώνιος φοιτητής!

 

Διάβασε περισσότερα στο: Ούτε ένας... ψαράς! | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook