Εθνική Ελλάδος: Πού το πάει ο Ρανιέρι με τις κλήσεις του;

Η αποχώρηση των Χολέμπας και Φορτούνη από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της εθνικής Ελλάδος επειδή δεν ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους έφερε δύο νέα πρόσωπα-έκπληξη από τον Κλαούντιο Ρανιέρι στις τάξεις της γαλανόλευκης.

Ο Θανάσης Ντίνας του Παναθηναϊκού και ο Χρήστος Τασουλής του Πανιωνίου είναι τα νέα πρόσωπα και ο Ιταλός εκλέκτορας της Εθνικής αφήνει πολλά ερωτήματα.

Είναι πράγματι τόσο... ορθάνοικτη η πόρτα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ή απλά ο Ρανιέρι κρατά ισορροπίες;

Αυτή ήταν και η εκτίμηση μετά την κλήση του Μπακάκη της ΑΕΚ, που ήρθε να προστεθεί σ' εκείνη του Μάνταλου.

Γνωρίζαμε ότι ο Ιταλός είχε παρακολουθήσει τον Ντίνα και τον είχε σε υπόληψη, πόσο όμως μπορεί να βοηθήσει ένας παίκτης που δεν παίζει βασικός ούτε στην ομάδα του και προέρχεται και από τραυματισμό.

Η πρώτη σκέψη είναι ότι το γεγονός ότι ο Ντίνας παίζει στον Παναθηναϊκό παίζει ρόλο, αλλά η κλήση του Τασουλή διαψεύδει το σενάριο ότι ο Ρανιέρι κοιτάζει μόνο ποδοσφαιριστές από τις "μεγάλες ομάδες".

Πώς είναι δυνατόν, από την άλλη, ένας εκλέκτορας, που δεν ζει στην Ελλάδα, να έχει προσέξει τον Τασουλή του Πανιωνίου;

Είσαι άδικος, θα πει κάποιος, αλλά μήπως ο Ρανιέρι αγνοεί παίκτες από δύο ομάδες που έχουν κλέψει φέτος την παράσταση, δηλαδή τον Αστέρα Τρίπολης και τη Βέροια;

Αν για τον εκπληκτικό και ψυχωμένο Γιώργο Ζησόπουλο υπάρχει η δικαιολογία ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σφύζει από κεντρικούς αμυντικούς και αμυντικούς χαφ, τι να πει κανείς για τον εξαιρετικό φέτος Θανάση Παντελιάδη, που είναι σταθερότατος, παίζει ακριβώς στη θέση του Χολέμπας (αριστερό μπακ) και έχει δώσει πάνω από 15 ήδη φέτος;

Αυτοί οι δύο θα μπορούσαν να αισθάνονται αδικημένοι, όπως και ο Νίκος Καλτσάς της Βέροιας, που στα 24 του, μοιράζει ασίστ και βάζει καταπληκτικά γκολ, όπως εκείνο του απογεύματος του Σαββάτου κόντρα στον Εργοτέλη στην Κρήτη από τα 20 μέτρα.

Ο Καλτσάς, από κλασικός παίκτης γραμμής, στα χέρια του Γκρανέρο, έχει εξελιχθεί και σε δημιουργό και θα μπορούσε να δώσει λύσεις στη θέση του Φορτούνη.

Κι ακόμη, υπάρχει και ο Γιώργος Γεωργιάδης, ένας ποιοτικός ακραίος της απέναντι πλευράς -δεξιά, ο Καλτσάς είναι αριστεροπόδαρος- αν και αργός, αλλά με εμπειρία, καθότι έχει παίξει και στον ΠΑΟΚ.

Πολλά είναι τα ονόματα που θα ακουστούν, αλλά τώρα που ο Ρανιέρι άνοιξε την πόρτα, καλό θα είναι να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ορθάνοικτα.

Και κάτι ακόμη, αντί επιλόγου: Ο Ιταλός ομοσπονδιακός μας τεχνικός δήλωσε ότι κάθε παίκτης "θα έχει δύο ευκαιρίες και τέλος". Μπορεί να ισχύσει αυτό για παίκτες με εμπειρία και... χιλιόμετρα στην Εθνική ομάδα, όπως ο Σαμαράς και ο Μήτρογλου, όταν θα επανέλθουν σε φόρμα (κάποτε θα γίνει κι αυτό), εφόσον τις δύο ευκαιρίες τους ήδη τις πήραν.

Ο Ρανιέρι μιλά και πράττει πολύ, αντικρουόμενα μερικές φορές...