Δεκαπέντε χρόνια πίσω γύρισε την εθνική Ελλάδος η εποχή Ρανιέρι

Πάθη του παρελθόντος από μια... άρρωστη εποχή της ιστορίας της εθνικής Ελλάδος ξύπνησαν οι πρόσφατες αποτυχίες της γαλανόλευκης.

Οι αιτιάσεις Χατζηαποστόλου για πολλές αλλαγές στην Εθνική ομάδα έχουν βάση, όσο κι αν οι αιχμές προς το Σαρρή αφορούν σκοπιμότητες.

Στην ΕΠΟ, ελλείψει θετικών αποτελεσμάτων, βγήκαν τα "μαχαίρια".

"Μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο που ήταν στην Εθνική έδιωξαν και έβαλαν άλλους που εμείς ούτε απ’ έξω δεν αφήναμε να περάσουν. Δεν είναι μόνο ο προπονητής που έδιωξαν ή αυτός που έφεραν. Διέλυσαν το σύστημα", δήλωσε ο Βασίλης Χατζηαποστόλου.

Από την άλλη, ο ίδιος ο Σαρρής, που ξεκίνησε τις αλλαγές και βρέθηκε να έχει αλλάξει τελικά πρώτο προπονητή, βοηθό προπονητή, προπονητή τερματοφυλάκων, γιατρό, φυσιοθεραπευτή, υπεύθυνους προπονήσεων, γραφείο Τύπου, μέχρι και φροντιστές, σκέφτεται τώρα, όπως προέκυψε από τη δεύτερη συνάντησή του με τον Κλαούντιο Ρανιέρι, από εκείνη με το Γιώργο Καραγκούνη και από τη συνέλευση της Τετάρτης στην ΕΠΟ, να πάρει... σκούπα και φαράσι και να μαζέψει ό,τι έφτιαξε.

Στην Εθνική ομάδα το κλίμα θυμίζει εποχές Άνχελ Ιορντανέσκου. Ένας προπονητής-όνομα, που ήρθε με δόξα και τιμές -υποτίθεται- για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και όχι απλά να τη διαχειριστεί, να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και η Ελλάδα να... φοβίσει με την απόδοσή της.

Βέβαια, αυτά δεν έγιναν ποτέ και ούτε, άλλωστε, ποτέ εγγράφηκαν στο ελληνικό ποδοσφαιρικό DNA. Αυτά εξήγγειλε και ο Ρανιέρι, αλλαγές και εντυπωσιασμούς και έχει έναν πόντο σε τρία ματς, τα δύο εντός έδρας.

Αλλά και το σύστημα Ρανιέρι μοιάζει με το σύστημα Ιορντανέσκου με 0-2 από τη Νορβηγία στο ΟΑΚΑ στις 27 Μαρτίου 1999, όπου ουσιαστικά χάθηκε η πρόκριση στο Euro 2000. Καρέλης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Αθανασιάδης όπως Γιαννακόπουλος, Μαχλάς, Λυμπερόπουλος, Νικολαΐδης.

Να θυμίσουμε ότι ήταν ο τελευταίος αγώνας του Ιορντανέσκου στον πάγκο της Εθνικής, απ' όπου και πήρε -με τα πολλά και μπόλικη ταλαιπωρία- βαρβάτη αποζημίωση.