Πονοκέφαλος οι κλήσεις του Ρανιέρι – Κλήθηκε και ο Γιαννούλης

Συνεχίζονται αμείωτες οι αλλαγές στη σύνθεση της αποστολής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενόψει των δύο αγώνων για τα προκριματικά του Euro 2016 στη Γαλλία, κόντρα σε Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία.

Ο Χοσέ Χολέμπας, που τραυματίστηκε στον αγώνα της Ρόμα με τη Γιουβέντους στο Τορίνο για τη Serie A το βράδυ της Κυριακής -νίκησαν οι μπιανκονέρι με 3-2- αποκλείστηκε από την αποστολή και στη θέση του κλήθηκε ο Κώστας Γιαννούλης του Ολυμπιακού.

Η εθνική Ελλάδος δε μας είχε συνηθίσει σε τόσες πολλές αλλαγές και τόσα πολλά πρόσωπα. Η γαλανόλευκη δεν είναι πια κλειστό κλαμπ, όπως είχαμε γράψει το Σάββατο και αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγεται καθαρά πια και με τον Γιώργο Καραγκούνη παρόντα στο πλευρό του Ρανιέρι.

Άλλωστε, υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα είχε αποκλειστεί ο Καράμπελας και προτιμήθηκε ο Σταφυλίδης, ο Καρέλης πήρε τη θέση του Γκέκα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και τη θέση του πήρε ο Σκόνδρας, ο Κονέ χτύπησε το Σάββατο και κλήθηκε και ο Μάνταλος, χωρίς να αποκλειστεί όμως ο πρώτος και εσχάτως, ο Γιαννούλης πήρε τη θέση του Χολέμπας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δικαιούται να διαμαρτύρεται η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, ίσως η πιο φορμαρισμένη ελληνική ομάδα αυτή τη στιγμή που δεν έχει παίκτη στην Εθνική, με υποψήφιους τους Παντελιάδη, Ζησόπουλο, Κουρμπέλη.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι παρόμοια ήταν και η κατάσταση κατά τις πρώτες κλήσεις Ρανιέρι, όπου ο Φορτούνης πήρε τη θέση του Μαυρία, μετά ο Μάνταλος τη θέση του Μανιάτη και ο Τζαβέλλας τη θέση του Καράμπελα.

Στο μεταξύ, εκτιμήθηκε και η κατάσταση της υγείας του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και η ιατρική γνωμάτευση αναφέρει ότι ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί κανονικά και άρα δε θα κληθεί αντικαταστάτης -ο Ρανιέρι είχε σημειώσει στο "μπλοκάκι" του τον Ντίνα του Παναθηναϊκού- ενώ αναμένεται η δεύτερη εκτίμηση του τραυματισμού του Παναγιώτη Κονέ.

Πάντως, βάσει των κανόνων της UEFA, δεν επιτρέπεται να μεταβληθεί η αποστολή από το ένα ματς στο δεύτερο, παρά μόνον για τραυματίες παίκτες. Έτσι, ο Κονέ είτε θα είναι στη διάθεση του Ιταλού εκλέκτορα και για τους δύο αγώνες, είτε για κανέναν.

Θυμίζουμε την αποστολή:

Τερματοφύλακες

Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο, Διούδης

Αμυντικοί

Τοροσίδης, Βύντρα, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Σταφυλίδης, Σκόνδρας, Γιαννούλης

Μέσοι

Μανιάτης, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Σάμαρης, Τζιόλης, Κονέ, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος

Επιθετικοί

Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου, Σαμαράς, Αθανασιάδης, Καρέλης.