Γιώργος Καραγκούνης: Η ασπίδα της Εθνικής, το βάλσαμο του Ρανιέρι

Το ρόλο του συνδέσμου του "χθες" με το "σήμερα" αναλαμβάνει να παίξει ο Γιώργος Καραγκούνης, με την αποδοχή του ρόλου του ως συμβούλου της εθνικής Ελλάδος.

Ο "τυπάρας" κρεμά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του και αφοσιώνεται στην Εθνική.

Ο ρόλος του είναι δύσκολος, είναι όμως και αναγκαίος, σε μια μεταβατική περίοδο για τη γαλανόλευκη, που εκκίνησε, μάλιστα, με το... αριστερό, μετά την ήττα με σκορ 1-0 από τη Ρουμανία στο Γ. Καραϊσκάκης.

Και πάνω απ' όλα του ταιριάζει.

Ας μην ξεχνάμε ότι πέρα από τον ομοσπονδιακό προπονητή, όπου ο Κλαούντιο Ρανιέρι αντικατέστησε τον Φερνάντο Σάντος, έχει αποχωρήσει και ο βοηθός προπονητή, Λεωνίδας Βόκολος, ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας, ο προπονητής τερματοφυλάκων, Ζουστίνιο, ο γιατρός, Χάρης Χριστόπουλος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Μιχάλης Τσαπίδης.

Μιλάμε πια για μια εντελώς νέα περίοδο, στην οποία η Εθνική ομάδα έχει ανάγκη τον Γιώργο Καραγκούνη για να αποτελέσει το σύνδεσμο της νέας ομάδας του Ρανιέρι, ο οποίος έχει φέρει τους δικούς του συνεργάτες με ό,τι παρέδωσε ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Ρανιέρι έχει φέρει νέο βοηθό προπονητή, νέο προπονητή τερματοφυλάκων, νέο γυμναστή και η ίδια η ΕΠΟ υπέγραψε συμβόλαια με τον Αναστάσιο Τόκη ως γιατρό της Εθνικής και με τον δημοσιογράφο Παύλο Παπαδημητρίου ως υπεύθυνο επικοινωνίας.

Όταν στον Ρανιέρι προτάθηκε το ενδεχόμενο να έρθει και ο Γιώργος Καραγκούνης στην Εθνική, ως συνδετικός κρίκος-σύμβουλός του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνος ενθουσιάστηκε.

Αν και ο Γιώργος Καραγκούνης θα μπορούσε άνετα να αγωνιστεί σε ομάδα της φετινής Superleague, προτίμησε να φύγει με το κεφάλι ψηλά, όσο είναι ακόμη δυνατός και μπράβο του, καθώς επιδιώκει να υψώσει "εθνική ασπίδα", ειδικά, στην αρχή, όπου το έργο του Ρανιέρι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και ο Ιταλός είναι ευάλωτος (μην ξεχνάμε την κριτική που δέχτηκε).

Απ' ό,τι φαίνεται, ο άλλοτε αρχηγός της γαλανόλευκης θα πιάσει αμέσως δουλειά. Θα είναι στο πλευρό της αρχής γενομένης από τους δύο προσεχείς αγώνες των προκριματικών του Euro 2016, με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι στις 11 Οκτωβρίου και με τα Νησιά Φερόε στο Φάληρο τρεις μέρες μετά.