Δικαιώθηκε η μνήμη του Μανώλη Καντάρη ενάμιση χρόνο μετά

Ποιος δεν θυμάται το περιστατικό της δολοφονίας του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, ξημερώματα της 10ης Μαΐου, στη συμβολή των οδών τρίτης Σεπτεμβρίου και Πατησίων; Όταν δύο άνδρες του επιτέθηκαν για να κλέψουν τη βιντεοκάμερα που κρατούσε. Λίγο πριν η γυναίκα του φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι τους και ενώ πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του για να τη μεταφέρει στο μαιευτήριο.

Σχεδόν ενάμισι χρόνο αργότερα οι δράστες της δολοφονίας, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη 23 ετών και χρηματικό πρόστιμο, σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Οι δύο κατηγορούμενοι, Harodi Han Mamad και Shirzad Neinatullah, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, με τη σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελέως Έδρας, χωρίς ελαφρυντικά, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ληστείας, οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ένας ακόμα άνδρας που εμπλέκεται στην υπόθεση, κατηγορείται για αδικήματα πλημμεληματικού βαθμού και ένας, επίσης αλλοδαπός, φυγοδικεί. Αυτός είναι σύμφωνα με τους δύο καταδικασθέντες ο δράστης της δολοφονίας του 44χρονου. Στο φυγόδικο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. 

Η χήρα του 44χρονου, παρούσα στην σύντομη ακροαματική διαδικασία, μετά την καταδίκη των δύο, δήλωσε ότι με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο ο σύζυγος της δικαιώθηκε.