Final Four Βερολίνου 2024: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή μεταξύ οπαδών στον σταθμό του μετρό – Σέρβος ο βαριά τραυματίας

Final Four Βερολίνου 2024: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή μεταξύ οπαδών στον σταθμό του μετρό – Σέρβος ο βαριά τραυματίας

Οι γερμανικές αρχές προέβησαν σε μαζικές προσαγωγές, αλλά καμία εξ αυτών δεν μετατράπηκε σε σύλληψη

Συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έλαβε χώρα στο Βερολίνο από την οποία τραυματίστηκαν 12 άτομα.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα γερμανική ιστοσελίδα πολλά άτομα φαίνονται, περίπου στις 23:00 το βράδυ, να τρέχουν για να επιτεθούν σε άλλους οπαδούς που βρίσκονταν στον σταθμό Prenzlauer Allee.

Ακόμη οι δυο ομάδες δεν έχουν ενημέρωση για το περιστατικό και τη συμμετοχή οπαδών τους στα επεισόδια, ενώ ο συγκεκριμένος σταθμός θα παραμείνει κλειστός όλη μέρα.

 

Όλο το χρονικό

Περίπου 100 οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που βρίσκονται στο Βερολίνο για τον τελικό του Final Four, ήρθαν αντιμέτωποι, οπλισμένοι και ρόπαλα και γκλοπ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συνολικά 12 τραυματίες, 3 από αυτούς σοβαρά, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση. Oι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο οπαδός που έφερε τραύματα «απειλητικά για τη ζωή του» έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Αν και η ανακοίνωση της πυροσβεστικής του Βερολίνου δεν ανέφερε για την προέλευση των τραυματιών, η Berliner Zeitung της Κυριακής (26/5) σε σημερινό δημοσίευμά της, κάνει λόγο για συγκρούσεις μεταξύ οπαδών φιλάθλων ομάδων μπάσκετ.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως συμμετείχαν περίπου 60 άτομα στα επεισόδια, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να αναφέρει πως χρησιμοποιήθηκαν μπαστούνια του μπέιζμπολ και ρόπαλα. Σε άλλα δημοσιεύματα πάντως αναφέρεται πως έχουν γίνει συνολικά 89 συλλήψεις.

Τα άγρια επεισόδια είχαν λάβει χώρα σε δύο σημεία του Βερολίνου χθες τη νύχτα (25/5), στον σιδηροδρομικό σταθμό Prenzlauer Alles S-Bahnhof, καθώς και κοντά σε ένα ξενοδοχείο. Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα και διασώστες, με την πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου να ενημερώνει με ανακοίνωσή της μετά τα μεσάνυχτα για δώδεκα τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας έφερε τραύματα απειλητικά για τη ζωή του, οι δύο είχαν τραυματιστεί σοβαρά και οι εννέα είχαν μικρά τραύματα.

 

Δεν συνελήφθη κανένας Έλληνας

Στη συμπλοκή συμμετείχαν και άτομα με καταγωγή από την Σερβία. Μάλιστα, Σέρβος είναι ένας εκ των 12 οπαδών που τραυματίστηκαν και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το ελληνικό προξενείο δεν έχει γίνει σύλληψη Έλληνα οπαδού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γερμανικές αρχές προέβησαν σε μαζικές προσαγωγές για τα επεισόδια στον σταθμό του μετρό, αλλά καμία εξ αυτών δεν μετατράπηκε σε σύλληψη, καθώς οι οπαδοί μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα μόνο για να εξακριβωθούν τα στοιχεία τους.