Θρίαμβος της Αταλάντα στον τελικό του Europa League με χατ τρικ του Λούκμαν – Δείτε τα γκολ

Θρίαμβος της Αταλάντα στον τελικό του Europa League με χατ τρικ του Λούκμαν – Δείτε τα γκολ

Η ιταλική ομάδα επιβλήθηκε με 3-0 της Μπάγερ Λεβερκούζεν και της έσπασε το αήττητο φέτος μετά από 51 παιχνίδια

Με μεγάλο πρωταγωστική τον Λούκμαν, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ, η Αταλάντα επιβλήθηκε με 3-0 της Μπάγερ Λεβερκούζεν στον τελικό του Europa League στο Δουβλίνο και κατέκτησε πανηγυρικά το τρόπαιο, σπάζοντας το αήττητο των 51 φετινών αγώνων της πρωταθλήτριας Γερμανίας. Ο 52ος αγώνα ήταν απγοητευτικός για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο.

Η ιταλική ομάδα πήρε από το 12ο λεπτό τα ηνία του αγώνα με τον Αντεμόλα Λούκμαν, ο οποίος με πλασέ μετά από εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 1-0 και δεν σταμάτησε εκεί. Ο ίδιος παίκτης σκόραρε και στο 26', κάνοντας το 2-0 για την ιταλική ομάδα με εκπληκτικό πλασαριστό σουτ έξω από την περιοχή. ενώ στο 75' έδωσε διαστάσεις θριάμβου σε βάρος της πρωταθλήτριας Γερμανίας, σημειώνοντας το 3-0 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Μάλιστα, ο Λούκμαν έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πέτυχε χατ τρικ σε τελικό της διοργάνωσης.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζιανπιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς (46' Σκαλβίνι), Τζαπακόστα (84΄ Χάντεμπουρ), Έντερσον, Κουπμάινερς, Ρουγκέρι (90'+1' Τολόι), Ντε Κετελάρε (57΄ Πάσαλιτς), Λούκμαν, Σκαμάκα (83΄ Τουρέ)

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Τσάμπι Αλόνσο): Κόβαρ, Στάνισιτς (46' Μπονιφέις), Τα, Ταπσόμπα, Φρίμπονγκ (81' Τέλα), Τζάκα, Παλάσιος (69' Αντριχ), Ινκαπιέ, Βιρτς (81' Σικ), Γκριμάλντο (69' Χλόζεκ), Αντλ