Καταγγελία Βινίσιους για ρατσισμό στο Ατλέτικο-Ίντερ: «Ελπίζω να έχετε ήδη σκεφτεί την τιμωρία τους»

Καταγγελία Βινίσιους για ρατσισμό στο Ατλέτικο-Ίντερ: «Ελπίζω να έχετε ήδη σκεφτεί την τιμωρία τους»

Τα συνθήματα κατά του παίκτη της Ρεάλ έλεγαν οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας

Ο Βραζιλιάνος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, κατήγγειλε σήμερα (14/3) ρατσιστικά συνθήματα που τον στόχευαν από τους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης πριν από τον δεύτερο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League με την Ίντερ, ζητώντας κυρώσεις από την UEFA.

«Ελπίζω να έχετε ήδη σκεφτεί την τιμωρία τους», είπε ο Βραζιλιάνος επιθετικός στο X (πρώην twitter), αναφέροντας τους επίσημους λογαριασμούς του Champions League και της UEFA. Στο μήνυμά του, μεταδίδει ένα βίντεο όπου ακούγονται οι οπαδοί της Ατλέτικο να φωνάζουν «alé, alé, alé, Vinicius chimpanzee» στο στάδιο Metropolitano.

«Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που συμβαίνει ακόμη και σε αγώνες όπου δεν είμαι παρών», πρόσθεσε ο Βινίσιους στο ίδιο μήνυμα, θύμα ρατσιστικών επιθέσεων σε πολλές περιπτώσεις από την άφιξή του στη Μαδρίτη το 2018.

Η ισπανική λίγκα ανέφερε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ότι επρόκειτο να υποβάλει καταγγελία για αυτές τις «ρατσιστικές κραυγές», ακόμη κι αν τα γεγονότα συνέβησαν κατά τη διάρκεια ενός ευρωπαϊκού αγώνα και όχι ενός πρωταθλήματος, και έξω από το γήπεδο:

«Η La Liga είναι πολύ αφοσιωμένη στο να κάνει το ποδόσφαιρο έναν χώρο χωρίς μίσος και θα συνεχίσει να επιδιώκει ανελέητα οποιαδήποτε στάση ρατσισμού, ομοφοβίας, βίας, μίσους. Όποια κι αν είναι η διοργάνωση», είπε.

Συχνά στοχοποιημένος για το χρώμα του δέρματός του, ο 23χρονος Βραζιλιάνος παρ' όλα αυτά έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στον αγώνα κατά των διακρίσεων στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Είχε ήδη δεχτεί επίθεση αρκετές φορές από την αρχή της σεζόν μέσα ή γύρω από ένα γήπεδο, ιδίως στη Σεβίλλη και τη Βαρκελώνη, μετά από ένα βίαιο επεισόδιο στη Βαλένθια το 2023 για το οποίο τρία άτομα, τα οποία ο σύλλογος έχει αποκλείσει ισόβια, βρίσκονται επί του παρόντος. αντικείμενο δικαστικής έρευνας.

Τον Ιούνιο, τέσσερις οπαδοί της Ατλέτικο, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι κρέμασαν μία «κούκλα» που έμοιαζε του Βινίσιους από μια γέφυρα στην ισπανική πρωτεύουσα στα τέλη Ιανουαρίου, αποκλείστηκαν επίσης από τα γήπεδα για δύο χρόνια.