Ο Κιλιάν Εμπαπέ υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης – Θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας

Ο Κιλιάν Εμπαπέ υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης – Θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από την ισπανική εφημερίδα Marca

Εδώ και δύο εβδομάδες φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία ο Κιλιάν Εμπαπέ και η Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία θα ανήκει από την 1η Ιουλίου σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας MARCA.

Με αυτόν τον τρόπο, σε 133 ημέρες, το πιο εκτεταμένο φλερτ που έχει ζήσει ο ποδοσφαιρικός κόσμος τις τελευταίες δεκαετίες θα λάβει επίσημα τέλος. Παίκτης και σύλλογος εκπληρώνουν τις επιθυμίες τους και ενώνουν οριστικά τα πεπρωμένα τους, αφήνοντας πίσω τους μια διαδρομή που από το καλοκαίρι του 2017 γνώρισε κάθε είδους εναλλαγές, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Τις τελευταίες ημέρες, ένας από τους πιο ισχυρούς συλλόγους της ποδοσφαιρικής σκηνής έχει βολιδοσκοπήσει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση στον επιθετικό της PSG, αλλά το περιβάλλον του παίκτη τους είπε να μην ασχοληθούν γιατί ο Κιλιάν έχει ήδη δεσμευτεί σταθερά με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν θέλει άλλες προτάσεις από την PSG

Όταν ο παίκτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της PSG την περασμένη Τρίτη για να τον ενημερώσει ότι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο στις 30 Ιουνίου, του ζήτησε να μην του παρουσιαστεί καμία νέα πρόταση ανανέωσης. Ο λόγος ήταν ότι είχε ήδη υπογράψει το συμβόλαιο που θα τον δεσμεύει για πέντε σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως υποψιάζονταν εδώ και καιρό στην Παρί. Εκείνη η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα εγκαρδιότητας, διότι από τότε που έκανε την επίσημη ανακοίνωση τον περασμένο Ιούνιο ότι δεν θα ασκούσε την προαιρετική τρίτη σεζόν του συμβολαίου του, ο Nasser Al Khelaifi γνώριζε ότι οι πιθανότητες να τον κερδίσει πίσω είχαν μειωθεί κατά πολύ. Σε αυτό το στάδιο, ο Καταριανός προπονητής ενδιαφερόταν περισσότερο να τιμήσει ο κορυφαίος παίκτης του τη δέσμευσή του το καλοκαίρι να παραιτηθεί από ένα πολύ σημαντικό ποσό, την τρίτη δόση του πριμ αφοσίωσης, για να μπορέσει να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα.

Επικοινωνία από τον Ιανουάριο

Το σενάριο αυτού του τελευταίου κεφαλαίου της διαπραγμάτευσης ακολουθήθηκε σχολαστικά τόσο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ήθελε να αποφύγει τυχόν παρατυπίες που θα μπορούσαν να δώσουν στην PSG αφορμή για διαμαρτυρία στην UEFA και τη FIFA, όσο και από τον παίκτη, ο οποίος γνώριζε ότι μετά τα όσα συνέβησαν τον Μάιο του 2022 έπρεπε να “συμφιλιωθεί” με τους διευθυντές της Μαδρίτης και κυρίως με τους οπαδούς του. Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, μόλις το συμβόλαιό του έμπαινε στους τελευταίους έξι μήνες της διάρκειάς του, οι Μαδριλένοι επικοινώνησαν με το περιβάλλον του Mbappé για να μάθουν αν το σχέδιο που συμφωνήθηκε τον περασμένο Μάιο εξακολουθούσε να ισχύει και δεν υπήρξαν αλλαγές. Η απάντηση ήταν θετική. Όταν, πριν από οκτώ μήνες, έγραψε στον παριζιάνικο σύλλογο για να τον ενημερώσει ότι δεν θα ασκούσε την προαιρετική τρίτη σεζόν του συμβολαίου του, είχε ήδη πάρει μια σταθερή απόφαση: ο προορισμός του θα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης.

Και συμφωνία τον Φεβρουάριο

Σε εκείνο το τηλεφώνημα στις αρχές Ιανουαρίου, ο Χοσέ Άνχελ Σάντσεθ, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους του συλλόγου, τους κάλεσε να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου. Καθυστερημένοι μετά την εκκρεμότητα του 2022, δεν ήθελαν να καθυστερήσουν άλλο τις συζητήσεις με στόχο την ολοκλήρωση και την υπογραφή του συμβολαίου το συντομότερο δυνατό. Μετέφεραν μια σημαντική ιδέα στον Mbappé: οι Μαδριλένοι ενδιαφέρονταν να τον υπογράψουν, αλλά δεν ήταν πλέον θέμα επείγοντος ή μια υπογραφή που ήθελαν σε κάθε τιμή, όπως ήταν ενάμιση χρόνο νωρίτερα. Γι’ αυτό και ζήτησαν να υπάρξει συγκεκριμενοποίηση και σαφήνεια στις διαπραγματεύσεις. Αν η επιχείρηση μπορούσε να πραγματοποιηθεί, τέλεια, αν όχι, δεν υπήρχε πρόβλημα. Με τους Μπέλινγκχαμ και Βινίσιους να έχουν επιβεβαιωθεί και να είναι ήδη από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη, η Μαδρίτη δεν είχε καμία ανάγκη. Ήθελαν όμως να μάθουν σύντομα αν μπορούσαν να υπολογίζουν στον Mbappé ή όχι, προκειμένου να σχεδιάσουν την επόμενη σεζόν.

Προσαρμογή στα πρότυπα του συλλόγου

Με βάση τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα δύο μέρη τον Μάιο του 2022, η διαπραγμάτευση ήταν σχετικά απλή, αν και υπήρξαν ορισμένα σημεία διαφωνίας, κυρίως στο τμήμα που αφορούσε τα δικαιώματα εικόνας. Οι Μαδριλένοι κατάφεραν να μειώσουν αυτούς τους όρους, ακολουθώντας τις οδηγίες του Φλορεντίνο, σύμφωνα με τις οποίες ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσει η συμφωνία, ο μισθός του παίκτη να μην εκτοξεύει το μισθολόγιο του συλλόγου. Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο γενικός διευθυντής γνωρίζουν ότι το θέμα αυτό μπορεί να δημιουργήσει συγκριτικά παράπονα στα αποδυτήρια με άλλους παίκτες και δεν θέλουν να αλλοιώσουν το οικοσύστημα και το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ όλων των παικτών. Γι’ αυτό είπαν στη Φαϊζά Λαμαρί, μητέρα του παίκτη, και στη δικηγόρο του, Ντελφίν Βερχέιντεν, ότι ο ετήσιος μισθός του Κιλιάν θα πρέπει να είναι σύμφωνος με τις κλίμακες του συλλόγου.

Ο πίνακας μισθών

Μετά την προσαρμογή κάποιων εννοιών, ο Γάλλος επιθετικός θα φτάσει ως ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας, σύμφωνα με την ανεπίσημη ιδιότητά του ως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, αλλά με μισθό που δεν απέχει πολύ από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας, που είναι οι Κρόος, Μόντριτς και Αλάμπα. Πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση τον τοποθετούν σε μια αυξανόμενη κλίμακα που καλύπτει ένα εύρος μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων καθαρά ετησίως συν μπόνους στόχων κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που θα διαρκέσει το συμβόλαιο, ακολουθώντας τη συμβατική σχέση που συνήθως προσφέρει η Μαδρίτη στους παίκτες της το τελευταίο διάστημα, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από το MARCA. Στη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2022 μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία εκκρεμούσε μόνο η υπογραφή του παίκτη, οι αποδοχές του ήταν 26 εκατομμύρια καθαρά κατά μέσο όρο. Τις δύο τελευταίες σεζόν στην PSG, μετά την ανανέωσή του, ο Mbappé αμείβεται με 32 εκατομμύρια καθαρά (72 μικτά).

Μειωμένο μπόνους υπογραφής

Σε αυτό το ποσό πρέπει να προσθέσουμε το μπόνους υπογραφής που λαμβάνει ο παίκτης για να έρθει χωρίς συμβόλαιο, ως αποζημίωση για τη μη καταβολή του ποσού μεταγραφής. Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμηθούμε ότι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου του 2021, όταν απέμενε μία σεζόν από το συμβόλαιό του, η Ρεάλ Μαδρίτης προσέφερε στην PSG μια πρώτη προσφορά 160 εκατομμυρίων και λίγες ημέρες αργότερα μια δεύτερη προσφορά 180 εκατομμυρίων. Στη σταθερή συμφωνία μεταξύ του Mbappé και των Μαδριλένων για το 2022, συμφωνήθηκε ένα ποσό μεταγραφής 130 εκατομμυρίων, το οποίο έχει επίσης μειωθεί ελαφρώς. Οπότε για όλες τις έννοιες και αφού έχει αναλογιστεί το ποσό αυτού του μπόνους υπογραφής, η αμοιβή του Γάλλου σταρ δεν θα έφτανε τα 50 εκατομμύρια καθαρά. Ένα ποσό που είναι το μισό από αυτό που έχει λάβει στην PSG φέτος: 212 εκατομμύρια μικτά προσθέτοντας μισθό (72), μπόνους ανανέωσης (60) και μπόνους αφοσίωσης (80).