Τιμάει τον Ιμπραΐμοβιτς για την προσφορά του η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σουηδίας

Τιμάει τον Ιμπραΐμοβιτς για την προσφορά του η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σουηδίας

Με την εθνική ομάδα μέτρησε 62 γκολ σε 122 συμμετοχές

Ένα χρόνο μετά το ποδοσφαιρικό «αντίο» του σπουδαίου Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του ετοιμάζεται να τον τιμήσει όπως του αξίζει τον προσεχή Ιούνιο, σε ένα φιλικό που θα έχει χαρακτήρα... φιέστας για τον μεγαλύτερο Σουηδό ποδοσφαιριστή των τελευταίων δεκαετιών.

Ο «Ίμπρα» αγωνίστηκε στην Εθνική Σουηδίας από το 2001 έως το 2023, μετρώντας συνολικά 122 συμμετοχές και 62 γκολ, με την τελευταία του παρουσία να καταγράφεται κόντρα στο Βέλγιο στις 23 Μαρτίου 2023.

Η ομοσπονδία της Σουηδίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (16/2) πως στις 9 Ιουνίου του 2024, πριν την έναρξη του φιλικού με τη Σερβία στην «Friends Arena» οποίου ο νυν σύμβουλος διοίκησης της Μίλαν θα λάβει ειδική πλακέτα και θα έχει την ευκαιρία να αποθεωθεί από χιλιάδες Σουηδούς φιλάθλους,  επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Ανυπομονούμε να ευχαριστήσουμε τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών στην Σουηδία. Θα είναι μία τιμή σε έναν παίκτη που σήμαινε πάρα πολλά για την Εθνική Ομάδα της χώρας αλλά και ο οποίος είχε μεγάλο θετικό αντίκτυπο για γενιές νεαρών Σουηδών αγοριών και κοριτσιών με διαφορετικό υπόβαθρο στο ποδόσφαιρο», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Αντρέα Μόλερμπεργκ.