Euroleague: Πέρασε νικηφόρα από το Μόναχο ο Ολυμπιακός

Euroleague: Πέρασε νικηφόρα από το Μόναχο ο Ολυμπιακός

Νίκησε με 76-72 την Μπάγερν

Με τον Τόμας Γουόκαπ να κάνει σπουδαίο ματς με 16 πόντους και 8 ασίστ, «ξεκολλώντας» τον Ολυμπιακό σε καθοριστικό σημείο στο φινάλε της τρίτης περιόδου και στην εκκίνηση της τέταρτης και τον Φίλιπ Πετρούσεφ να προσθέτει άλλους 14 πόντους με πολύ μεστή εμφάνιση, οι «πληγωμένοι» απ’ τις απουσίες Πειραιώτες πήραν μία πολύ μεγάλη νίκη στο Μόναχο επί της Μπάγερν με 76-72 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Euroleague.

Στο 14-11 ανέβασαν το ρεκόρ τους οι «ερυθρόλευκοι» που παραμένουν στη ζώνη των play-in, στο 10-15 υποχώρησε η γερμανική ομάδα που δείχνει πλέον πως δεν... προλαβαίνει το τρένο των play off, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν το ρυθμό της αναμέτρησης. Οι καλές άμυνες και η καλή γενικά δουλειά στο ριμπάουντ τόσο των παικτών της Μπάγερν όσο και του Ολυμπιακού, έκανε την αποστολή τους δύσκολη (7-7, 6'). Ο Μπραζντέικις με 9 πόντους (τρία έμμεσα τρίποντα) έδωσε μικρό προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με 9-13 (8') και το εναρκτήριο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 14-18.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία του Σίκμα στο παρκέ και δικαιώθηκαν για το... σημάδι στα αργά του πόδια. Χάρις και Μπόνγκα έδωσαν σκορ λοιπόν και έβαλαν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ με 27-26 (15'). Ο Μπαρτζώκας διέγνωσε το πρόβλημα και έριξε τον Πετρούσεφ στο παρκέ, κίνηση που βελτίωσε την αμυντική λειτουργία, δυσκόλεψε τη ζωή των Γερμανών και στην άλλη πλευρά ο Παπανικολάου με σουτ από τα 6.75 έκανε το 27-31 (18'). Το τελευταίο δίλεπτο είχε μόνο κακές αποφάσεις από τους Πειραιώτες και φυσικά το «πλήρωσαν» αφού πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ (38-35).

Η Μπάγερν στις πρώτες κατοχές του δευτέρου ημιχρόνου ακούμπησε τη μπάλα στον Ιμπάκα ο οποίος ευστόχησε για το 44-37 (23'), ωστόσο Γουόκαπ και Πίτερς φρόντισαν να μη χαθεί η επαφή με το σκορ (44-41, 25'). Ο Τόμας Γουόκαπ αισθανόταν καλά και πέραν της συγκλονιστικής του προσπάθειας στην πίσω πλευρά του παρκέ, έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (47-48, 28΄) με 5 διαδοχικούς δικούς του πόντους.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ρυθμού και με τον Γουόκαπ πρωταγωνιστή είτε σκοράροντας είτε δίνοντας ασίστ, βρέθηκε στο +9 (51-60, 33'). Η Μπάγερν όμως έβγαλε αντίδραση και φρόντισε γρήγορα να μείωσε σε 59-60 με πόντους από Ιμπάκα και Φρανσίσκο. Οι «ερυθρόλευκοι» σε σάστισαν και βρίσκοντας μεγάλα σουτ από τους ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη αισθάνθηκαν λίγο πιο ήρεμα (62-68, 36'). Ο Λάσο είδε τους παίκτες του να μην εγκαταλείπουν ούτε αυτοί και να θέλουν να μείνουν στη διεκδίκηση της νίκης (67-70, 38'). Τα πάντα θα κρίνονταν στη λεπτομέρεια, η άμυνα του Γουόκαπ στον Ομπστ ήταν τέτοια, το αμυντικό ριμπάουντ και η ασίστ του Λαρεντζάκη στον Πετρούσεφ ήταν τέτοια και ο Ολυμπιακός έφυγε από το Μόναχο με σπουδαίο διπλό (72-76).

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 38-35, 51-54, 72-76

Πηγή: gazzetta