Euroleague: Ήττα για τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη

Euroleague: Ήττα για τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 86-78 των ερυθρολεύκων

Ο Ολυμπιακός έριξε την Μπαρτσελόνα στον αμυντικό... βάλτο του στην τέταρτη περίοδο, άγγιξε την ανατροπή, αλλά με την ευστοχία του να μην... ακολουθεί, είδε το σερί των τεσσάρων νικών του να σταματάει στη Βαρκελώνη. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 86-78 από τους Καταλανούς, για την 20ή αγωνιστική της Euroleague, βλέποντας το ρεκόρ τους να υποχωρεί στο 11-9.

Κομβικό για τους νταμπλούχους Ελλάδας το ματς που ακολουθεί (12/1) και πάλι επί ισπανικού εδάφους, όπου απέναντι στην Μπασκόνια θα ψάξουν το «διπλό» που θα τους κρατήσει στην εξάδα. Στον αντίποδα, οι «μπλαουγκράνα» συμπλήρωσαν τα τρία διαδοχικά θετικά αποτελέσματα και παρέμειναν με ρεκόρ 14-6 στην τρίτη θέση, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά για τους “μπλαουγκράνα”, οι οποίοι έδωσαν στο ματς τον ρυθμό τους και με μεγάλα σουτ δημιούργησαν σοβαρό αμυντικό πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα ο Πάρκερ με 3/3 τρίποντα, αποτελώντας έναν “πονοκέφαλο” για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Κάλινιτς διαμόρφωσε το 21-10 για την Μπαρτσελόνα στο 7′, για να ακολουθήσει η αντεπίθεση της ελληνικής ομάδας, που με επιμέρους 10-2 μείωσε σε 23-20, λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, η οποία έκλεισε με σερί 4-0 για τους γηπεδούχους και το σκορ να είναι στο 27-20.

Ο Σατοράνσκι έκανε αισθητή την παρουσία του στο παρκέ, δίνοντας προβάδισμα εννέα πόντων στο σύνολο του Ρότζερ Γκριμάου, που προηγήθηκε με 29-20 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η πεντάδα που ήρθε από τον πάγκο έκανε καλή δουλειά για τους “ερυθρόλευκους”, που σταδιακά άρχισαν να κατεβάζουν τη διαφορά, παίρνοντας σημαντικές λύσεις από Γουίλιαμς-Γκος, ΜακΚίσικ και Μπραζντέικις. Ο τελευταίος έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 41-40 στο 19′, αλλά το ημίχρονο έκλεισε στο 44-41 με τέσσερις πόντους της Μπαρτσελόνα, περιγράφηκε στο ertsports.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν παρόμοια με εκείνη στο πρώτο μέρος, με τους Καταλανούς να χτίζουν μία καλή διαφορά, χάρη στην ευστοχία τους στα μακρινά σουτ. Με τρίποντα των Σατοράνκσι, Μπριθουέλα και Κάλινιτς έφθασαν στο +11 (58-47). Με σερί 5-0 από τους Γουόκαπ και Φαλ, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 58-52, αλλά δεν ήταν συνεπής επιθετικά και ο Ερνανγκόμεθ ήταν ένα άλυτο πρόβλημα για την άμυνα των Πειραιωτών. Ο Ισπανός σέντερ με συνεχόμενα καλάθια οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο 75-63, στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 44-41, 75-63, 86-78