Euroleague: Αγχωτική νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι στο ΣΕΦ

Euroleague: Αγχωτική νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι στο ΣΕΦ

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 79-74 της ομάδας του Μιλάνου

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα... δύσκολα, είδε την Αρμάνι Μιλάνο να «επιστρέφει» από το -15 και να ισοφαρίζει σε 74-74 ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε, όμως η τρίποντη «βόμβα» του Γουίλιαμς-Γκος χάρισε στους «ερυθρόλευκους» ένα ισχνό προβάδισμα και τους οδήγησε στην τρίτη σερί νίκη τους στην Euroleague με 79-74.

Στο 10-8 ανέβηκε πλέον ο Ολυμπιακός που είχε σε μεγάλη βραδιά τους Μουσταφά Φαλ (12π., 6ρ., 6ασ.), Νικόλα Μιλουτίνοφ (13π., 5ρ.), Άλεκ Πίτερς (16π., 4/4τρίπ.). Στο 7-11 «έπεσε» το ρεκόρ της ιταλικής ομάδας, που λίγο έλειψε να κάνει τη... ζημιά στο φινάλε με τα τρίποντά της, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση κάτι το οποίο αποτυπώθηκε από νωρίς και στον πίνακα του σκορ (10-2, 4’). Ο Μεσίνα θέλοντας να εκμεταλλευτεί την άμυνα με αλλαγές των «ερυθρόλευκων» ξεκίνησε με ψηλό σχήμα (Μέλι, Φόιγκτμαν, Καμαγκάτε) προκειμένου να εκμεταλλευτεί το mismatch κοντά στο καλάθι, αλλά μάταια. Το «διάβασμα» του Κάνααν σε συνδυασμό με τους πόντους από Φαλ, Γουόκαπ και Πίτερς διατηρούσαν ένα ικανοποιητικό προβάδισμα (15-7, 7’). Η Αρμάνι πήγε σε πιο ορθολογικό σχήμα και μέχρι το τέλος της περιόδου χάρη σε 2/2 τρίποντα του Τόνουτ προσπέρασε με 18-19.

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή για να ανακτήσει τον ρυθμό της αναμέτρησης, ωστόσο μόνο ο Λαρεντζάκης ανταποκρινόταν όπως έπρεπε στο παρκέ κι έτσι ο Νέιπιερ με τρίποντο έκανε το 24-26 (14’). Ο Ελληνας γκαρντ μαζί με τον Πετρούσεφ και τον Μιλουτίνοφ πρωταγωνίστησαν στο επόμενο δίλεπτο με τρομερές άμυνες και καλάθια έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (31-26, 16’) ζεσταίνοντας τον κόσμο του.

Τα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου έφεραν αφενός μία άκρως πιεστική άμυνα και αφετέρου σκορ με κάθε τρόπο (Πίτερς, Φαλ, Κάνααν) κι έτσι για πρώτη φορά η διαφορά πήγε σε διψήφιο επίπεδο πόντων (49-37, 24’). Οι Πειραιώτες κάθε φορά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν περισσότερο έβρισκαν αντίσταση από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο με την άμυνα να παραμένει σε υψηλό επίπεδο νομοτελειακά θα συνέβαινε (61-46, 29’).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, αλλά έπρεπε να μείνουν συγκεντρωμένοι και πιστοί στο πλάνο τους για μία περίοδο ακόμη. Δεν το έκαναν και με 3/3 εύστοχα σουτ (Μπορτολάνι, Τόνουτ) η διαφορά έπεσε στους 4 πόντους (74-70, 36’). Ο Ολυμπιακός είχε χάσει την ηρεμία του και ο Νεϊπίερ ισοφάρισε στους 74 πόντους. Ο Γουίλιαμς Γκος με τρίποντο, η τάπα του Φαλ και η ασίστ του Γάλλου στον Πίτερς έδωσαν σημαντική «ανάσα» και τη νίκη (79-74, 39’).

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 40-35, 63-50, 79-74

Πηγή: gazzetta