Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι: «Ντροπιαστική η απόφαση της ΔΟΕ για Ρώσους και Λευκορώσους», λένε οι Ουκρανοί

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι: «Ντροπιαστική η απόφαση της ΔΟΕ για Ρώσους και Λευκορώσους», λένε οι Ουκρανοί

Επειδή τους επιτράπηκε να λάβουν μέρος - «Κανένας στον στίβο», λέει ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας χαρακτήρισε «ντροπιαστική» την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να συμμετάσχουν στους Αγώνες του Παρισιού το 2024 ως ουδέτεροι και προέτρεψε τους εταίρους να την καταδικάσουν.

«Μια τέτοια απόφαση υπονομεύει τις Ολυμπιακές αρχές», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα την Παρασκευή στο X, πρώην Twitter.

Κανένας Ρώσος υπό ουδέτερη σημαία στον στίβο» τονίζει ο πρόεδρος της World Athletics

Δεν θα υπάρχουν Ρώσοι ή Λευκορώσοι αθλητές στα αγωνίσματα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, όπως δήλωσε την Παρασκευή (8/12) ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου Σεμπάστιαν Κόε, καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έδωσε το «πράσινο φως» στη συμμετοχή των αθλητών των δύο χωρών υπό ουδέτερη σημαία.

«Μπορεί να δείτε Ρώσους ή Λευκορώσους αθλητές κάτω από μια ουδέτερη σημαία στο Παρίσι, αλλά δεν θα είναι στον στίβο», τόνισε ο Οι Σεμπάστιαν Κόε κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης. «Η θέση του στίβου παραμένει αμετάβλητη, είναι μια σταθερή θέση», πρόσθεσε.

Οι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές έχουν αποκλειστεί απ’ τους αγώνες από την World Athletics απ’ τις αρχές Μαρτίου 2022, ως «απάντηση» στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.